Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Αγώνες αλλά και αυταπάτες...

Ενταση των κοινωνικών αγώνων αναμένει τους επόμενους μήνες η πλειοψηφία της «κοινής γνώμης», απόρροια της διάχυτης δυσαρέσκειας στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Ταυτόχρονα όμως, κάτω από τη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, είναι ισχυρές οι αυταπάτες για το «διάλογο» μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για την επίλυση των εργασιακών διαφορών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του «Σκάι», έξι στους δέκα ερωτηθέντες πιστεύουν ότι στους επόμενους δύο - τρεις μήνες θα γίνουν αρκετές κινητοποιήσεις και κοινωνικές συγκρούσεις. Την ίδια στιγμή, το 46% πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση των εργασιακών διαφορών είναι ο διάλογος μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Το 26% ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης και το 11% την κινητοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στο (ψευτο)δίλημμα για την προτεραιότητα της αντιμετώπισης του πληθωρισμού ή της ανεργίας, η μεγάλη πλειοψηφία (55%) τάσσεται υπέρ της μείωσης της ανεργίας και το 18% επιθυμεί να κρατηθούν χαμηλά οι τιμές. Το 52% θεωρεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «λίγο ή σχεδόν καθόλου» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, έναντι 45% που θεωρεί το αντίθετο.

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής προηγείται η ΝΔ με 42% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 39%, το ΚΚΕ με 8%, καθώς και ο ΣΥΝ και ο ΛΑΟΣ από 4%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ