Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νέος πρόεδρος ίδια αντιλαϊκή πολιτική

Με 95,1% των ψήφων των 500 αντιπροσώπων στο έκτακτο συνέδριο του SPD εκλέχτηκε την Κυριακή σαν νέος πρόεδρος του κόμματος ο Κουρτ Μπεκ, πρωθυπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας - Παλατινάτου. Στην ομιλία του, διάρκειας μιάμισης ώρας, υποσχέθηκε πολλά, ανάμεσα στα οποία και πολιτική δικαιοσύνης, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Στην πραγματικότητα, το SPD, στη συγκυβέρνηση με το κόμμα της καγκελαρίας Αγγελα Μέρκελ, εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική, που ένα από τα αποτελέσματά της είναι και η μείωση των μελών του. Σύμφωνα με τη «Νόιες Ντόιτσλαντ» (15/5): «Το κόμμα έχασε τα τελευταία χρόνια 37% των μελών του».

Στην «Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ» την ίδια μέρα ο Οτμαρ Σράινερ, μέλος της διεύθυνσης του SPD και πρόεδρος της Κοινότητας Εργασίας για ζητήματα εργαζομένων, δήλωσε ότι στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα υπάρχει «αυξανόμενη δυσαρέσκεια».

Οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης (Σρέντερ) είχαν δικαιολογηθεί με το επιχείρημα της μείωσης της ανεργίας μέσα σε 3 χρόνια κατά 2 εκατομμύρια. «Στην πραγματικότητα η ανεργία αυξήθηκε γιατί τα εργαλεία Χαρτς απέτυχαν». Είπε, επίσης, ότι η σχεδιαζόμενη αύξηση του φόρου πρόσθετης αξίας, η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και τα φορολογικά μέτρα οδηγούν σε πρόσθετες επιβαρύνσεις εργαζομένων και ανέργων.


Θ. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ