Πέμπτη 18 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ
Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να σκεπάσουν τις τεράστιες ευθύνες τους

Αντικομμουνιστικό παραλήρημα Φλωρίδη

Σ' ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα επιδόθηκε χτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης, με αφορμή το θέμα της απαγωγής των Πακιστανών, επιχειρώντας πίσω απ' αυτό να κρύψει ότι το κόμμα του υπέγραψε απόφαση της ΕΕ, στις 29 Μάη 2000, με θέμα την «αμοιβαία δικαστική συνδρομή επί ποινικών υποθέσεων μεταξύ των κρατών - μελών» της, που δίνει τη δυνατότητα σε ξένες μυστικές υπηρεσίες να δρουν ανεξέλεγκτα στο ελληνικό έδαφος.

Ρίχνοντας λάσπη και παραποιώντας την αλήθεια, ο Γ. Φλωρίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αλφα», ισχυρίστηκε ότι στο θέμα της απαγωγής των Πακιστανών «τα στελέχη του ΚΚΕ βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση», αφού - όπως υποστήριξε - το ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψε ποτέ «κρυφή νομοθεσία»...

Τα στελέχη του ΚΚΕ, βέβαια, ποτέ δεν ανέφεραν ότι το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε «μυστική συμφωνία», η οποία επί των κυβερνητικών ημερών της ΝΔ εφαρμόστηκε στις απαγωγές των Πακιστανών. Αντίθετα, μάλιστα, τόνιζαν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία, ήταν φανερή και επίσημη και έδινε τη δυνατότητα σε πράκτορες ξένων κρατών, με συνεννόηση ή και χωρίς καν συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, να προχωρούν σε «απόρρητες έρευνες» υπό «απόρρητη ή πλαστή ταυτότητα» μέσα στη χώρα.

Επίσης το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή υπογράμμισε τις πολιτικές ευθύνες τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζοντας το τρομοκρατικό καθεστώτος το οποίο έχει επιβληθεί με τη βούλα της ΕΕ και των ΗΠΑ στην Ελλάδα, έδωσαν το δικαίωμα να συλλαμβάνονται και να βασανίζονται άνθρωποι με τη σύμφωνη γνώμη της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης.

Μετά το αντικομμουνιστικό του παραλήρημα, ο Γ. Φλωρίδης ανέφερε ότι «οι προσαγωγές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι νόμιμες και είναι φανερές και γίνονται με τη συγκεκριμένη νομοθεσία και με την επίβλεψη των δικαστικών αρχών», αλλά - όπως ισχυρίστηκε - στη συγκεκριμένη περίπτωση «δεν έχουμε τήρηση της νομοθεσίας, αλλά παράβασή της και μάλιστα με κακουργηματική μορφή». Με τη μόνη διαφορά, ότι στις συγκεκριμένες απαγωγές τηρήθηκε κατά γράμμα η συμφωνία που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ και εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ...

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης απαίτησε εκ νέου την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκη, αναφέροντας ότι «κάθε μέρα που περνά με τον κ. Βουλγαράκη να παραμένει στην κυβέρνηση, οι ευθύνες του πρωθυπουργού, οι ευθύνες του κ. Καραμανλή, γίνονται ακόμα μεγαλύτερες», αφού - όπως είπε - «το θέμα δεν είναι δικαστικό, είναι πολιτικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ