Πέμπτη 18 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι... «χαιρετίζει» η κυβέρνηση;

Ικανοποιημένη(!) εμφανίζεται η κυβέρνηση από τη συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού με τη διοίκηση του αμερικανικού μουσείου Γκετί για τις κλεμμένες ελληνικές αρχαιότητες, που εκτίθενται στις προθήκες του, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν σαφείς δεσμεύσεις εκ μέρους του δεύτερου, ενώ του προσφέρουμε και ανταλλάγματα!

Σε προχτεσινή του δήλωση, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος είπε ότι «η κυβέρνηση χαιρετίζει τη δέσμευση που ανέλαβαν οι υπεύθυνοι του Μουσείου Γκετί, να εισηγηθούν στο ΔΣ του Ιδρύματος την επιστροφή μέρους των αρχαιοτήτων που διεκδικεί η ελληνική πλευρά, στο προσεχές μέλλον (...) Η ικανοποίηση των αιτημάτων της Ελλάδας θα κάνει δυνατή μία γόνιμη συνεργασία με το Μουσείο Γκετί, που θα περιλαμβάνει, ενδεχομένως, μακροχρόνιους δανεισμούς έργων τέχνης».

Η δήλωση είναι «αντιγραφή» - πλην των «χαιρετισμών» - της κοινής δήλωσης των δύο πλευρών μετά τη συνάντηση της Τρίτης, άρα προσπαθεί να «κρύψει» και αυτή τα προφανή: Οι Αμερικανοί «δεσμεύτηκαν» ότι «θα» εισηγηθούν το θέμα, παρά το γεγονός πως το «ξαναζέσταμα» του αιτήματος της επιστροφής από την ελληνική πλευρά «σέρνεται» από πέρσι. Επιπλέον γίνεται λόγος για επιστροφή μέρους των αρχαιοτήτων, γεγονός που καταγράφεται ως επιτυχία των Αμερικανών, αφού έτσι θα διαπραγματευτούν την απαράδεκτη πρόταση ανταλλαγμάτων - μέσω περιοδικών εκθέσεων στο μουσείο - της ελληνικής πλευράς! Αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς από όλα αυτά «χαιρετίζει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ