Πέμπτη 18 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνένοχοι και εξοργιστικοί

Συνένοχοι στην επιχείρηση υπονόμευσης και κατάργησης των δημοκρατικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων, στο όνομα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας», είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Κατά την εναλλαγή τους στην κυβερνητική εξουσία και από όποια θέση κι αν βρέθηκαν συνέβαλαν στη διαμόρφωση ενός καθεστώτος που ευνοεί και νομιμοποιεί πρακτικές όπως οι παρακολουθήσεις, οι υποκλοπές, οι απαγωγές και ανακρίσεις «υπόπτων».

Ο βαθμός συνενοχής των δύο εταίρων του δικομματικού συνεταιρισμού αποτυπώνεται σε σειρά νόμων που πέρασαν στην ελληνική Βουλή, αλλά και στις συμφωνίες που συνυπέγραψαν είτε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είτε απευθείας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, πάντα με το πρόσχημα της «τρομοκρατίας».

Μέρος αυτού του καθεστώτος είναι η ασύδοτη δράση των ξένων μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες, σε συνεργασία με τις εγχώριες, αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως ξέφραγο αμπέλι. Τόσο στην περίπτωση των υποκλοπών, όσο και στην περίπτωση των απαγωγών, ο ρόλος αυτών των υπηρεσιών είναι πλέον αναμφισβήτητος.

Βεβαίως, η συνενοχή δε σημαίνει συμψηφισμό των ευθυνών κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ. Κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε μάλλον ευεργετικά και για τους δύο. Παρακολουθούμε όμως τις τελευταίες μέρες την προσπάθεια στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αθωώσουν το κόμμα τους στις συγκεκριμένες υποθέσεις, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (ειδικά μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001) όχι μόνο συμμετείχε, αλλά και πρωτοστάτησε στην προώθηση των «τρομονόμων» και των «τρομοσυμφωνιών» στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τις υπογραφές του τότε πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, και άλλων υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχουν νόμοι, σχέδια νόμων και συμφωνίες, που δίνουν «γην και ύδωρ» στη CIA, ή στις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών. Σε βαθμό που οι πράκτορές τους να μπορούν με πλαστές ταυτότητες να δρουν, χωρίς πρόβλημα, στη χώρα μας.

Αν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της είναι βεβαίως δικαίωμά της. Ομως, επειδή «τα γραπτά μένουν», οι συμφωνίες που αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» στις 18 και 22 του Δεκέμβρη 2005 δεν αφήνουν περιθώρια επιτυχίας σ' αυτή την προσπάθεια αποενοχοποίησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ομως, αυτό που υπερβαίνει κάθε μέτρο είναι οι αθλιότητες κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως του κ. Φλωρίδη, που επιχειρώντας να βγουν από τη δεινή θέση του συνενόχου, καταφεύγουν σε έναν απελπισμένο αντιπερισπασμό, κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι προσφέρει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση...

Είναι αυτό που λέμε: «Φωνάζει ο κλέφτης...». Ομως, δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ, δε θα μπορέσει με τέτοιες μεθόδους να πετάξει από πάνω του τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες και πρέπει να πληρώσει το τίμημα για την αντιδραστική πολιτική του. Μια πολιτική κοινή και αδιαίρετη για τους δύο συνεταίρους του δικομματισμού, στην οποία ο λαός μπορεί και πρέπει να δώσει απάντηση αποδυναμώνοντας και τους δύο.


Δάνης ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ