Πέμπτη 18 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ακριβά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ δε μας προκαλεί η εκτίμηση του Κέντρου Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών για τις τιμές των ακινήτων το επόμενο διάστημα. Δεν πρόκειται να πέσουν, εκτιμά το Κέντρο, διαψεύδοντας σχετικές φήμες.

Ως γνωστόν, πολλοί είναι αυτοί που ποντάρουν για μεγάλα κέρδη στην ανάγκη του Ελληνα - που πριμοδοτείται από τη γενικότερη ανασφάλεια - και, φυσικά, δεν προτίθενται να χάσουν ...ούτε μισό ευρώ.

Βλέπετε, είναι πάντα σε φόρμα οι μεγαλο-εργολάβοι και σε μόνιμη ετοιμότητα οι τράπεζες, που διαγκωνίζονται για το πόσα στεγαστικά δάνεια θα δώσουν και, μάλιστα, με όρους περίεργους, πονηρούς και, πάνω απ' όλα, κέρδη υπέρ του δέοντος.

Και πίσω απ' όλους αυτούς, φυσικά, έρχεται το υπουργείο Οικονομίας, που έχει βρει στην οικοδομή και τη λαϊκή κατοικία έναν σίγουρο τρόπο για έσοδα, αυξάνοντας, όπως μπορεί, την άμεση και έμμεση φορολογία.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ «ΤΟΜΕΣ» στο χώρο της Υγείας, σε διοικητικό επίπεδο, δηλώνει ότι ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ως γνωστόν, σε όποιο υπουργείο ή θώκο κι αν βρεθεί αυτός ο άνθρωπος, όλα εκσυγχρονίζονται, όλα φτιάχνουν...

Θέλει, λέει, να καταργήσει κάποιες Περιφερειακές Διοικήσεις Υγείας, να δημιουργήσει κάποιες άλλες και, γενικώς, να ...ανακατέψει την τράπουλα, διότι όταν δεν κάνεις κάτι, είναι λιγότερο κακό να φαίνεται ότι κινείσαι, διαχειριζόμενος το υπάρχον.

Εμείς, πάντως, θα λέγαμε ότι αντί οι κυβερνώντες να κάνουν «τομές» τέτοιου είδους στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τα νοσοκομεία που δεν έχουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και λειτουργούν με γιατρούς «κατ' αποκοπήν» και άλλες αλχημείες.

Προφανώς, όμως, οι κυβερνώντες έχουν αλλού το μυαλό τους. Για παράδειγμα, πώς θα γίνει και ο τομέας της Υγείας χώρος ανάπτυξης. Και ποτέ, βέβαια, οι κυβερνώντες και οι κάθε λογής οπαδοί του ευρωμονόδρομου δε συμπληρώνουν τη λέξη «ανάπτυξη», με τις λέξεις «των επιχειρηματικών κερδών», αλλά δε χρειάζεται. Το 'χουν αποδείξει στην πράξη...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ