Πέμπτη 18 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέμα επιχειρηματικής διαχείρισης

Θέματα χρηματοδότησης των ΑΕΙ είχε ανακοινωθεί ότι θα συζητούσαν χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, με την υπουργό Παιδείας, Μ. Γιαννάκου, και εκπροσώπους των πρυτάνεων. Εύλογα το μυαλό κάποιου καλοπροαίρετου μπορεί να πηγαίνει στην ανάγκη γενναίας αύξησης της χρηματοδότησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και να θεωρήσει ότι η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να αυξήσει τα κονδύλια.

Ομως, η ανακοίνωση που μοίρασαν τα υπουργεία διέψευσε τους όποιους αφελείς και καλοπροαίρετους και απάντησε σε τέτοιου είδους αυταπάτες ως εξής: Συζητήθηκε «η αποτελεσματική οικονομική διαχείριση των Πανεπιστημίων, η διαχείριση των κονδυλίων έρευνας και η αξιοποίηση της περιουσίας των Κληροδοτημάτων»...

Δηλαδή, συζητήθηκε το πώς τα ιδρύματα θα λειτουργήσουν επιχειρηματικά, πώς θα βγάλουν λεφτά από την έρευνα (προφανώς πουλώντας τη σε ιδιώτες και υποτάσσοντάς τη στις απαιτήσεις τους) και από την εμπορική αξιοποίηση της περιουσίας τους. Και οι ευθύνες του κράτους έναντι της Ανωτάτης Εκπαίδευσης; Προφανώς, εξαντλείται στη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη μετατροπή των ΑΕΙ σε ...επιχειρήσεις!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ