Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ
Σε εξέλιξη συντονισμένη αντιΚΚΕ επιχείρηση

Το αντικομμουνιστικό παραλήρημα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το θέμα της απαγωγής των Πακιστανών, εξελίσσεται πλέον σε συντονισμένη επιχείρηση παραπληροφόρησης, με τις «ευχές» και της Χαριλάου Τρικούπη, που στόχο έχει να συγκαλύψει τις πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, που σε αγαστή συνεργασία με τη ΝΔ διαμόρφωσαν ένα καθεστώς στη χώρα όπου οι μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών δρουν ουσιαστικά ανεξέλεγκτα και ασύδοτα. Στην επιχείρηση αυτή σημαντικό ρόλο έχει αναλάβει και ο ΣΥΝ, με πρωτεργάτη τον πρόεδρό του, Αλ. Αλαβάνο.

Χτες, τη σκυτάλη πήρε εκ νέου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος μετά τη φτηνή επίθεση που εξαπέλυσε στο ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο περί ...«σύμπλευσής» του με τη ΝΔ, σε μια νέα αντιΚΚΕ παράκρουσή του και βρίσκοντας αυτή τη φορά «βήμα» στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΝ, ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ είναι ...«δεκανίκι της κυβέρνησης».

Στην προσπάθειά του να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό τη συμμαχία που έχει συνάψει το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, στην προώθηση των «τρομονόμων», αφού πριν την απαγωγή των Πακιστανών είχε κυρώσει συμφωνία στις 29 Μάη του 2005, που έδινε το δικαίωμα σε ξένους πράκτορες να προχωρήσουν σε συλλήψεις, ανακρίσεις και απαγωγές, που επί των ημερών της ΝΔ υλοποιήθηκε, ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ κάνει λόγο για «μυστικές συμφωνίες» και «κυνηγάει φαντάσματα»...

Στο αντιΚΚΕ παραλήρημά του, ο Μ. Παπαϊωάννου χρησιμοποίησε και ψεύδη, γιατί το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ προχώρησε, από τη θέση της κυβέρνησης, σε συμφωνία, στο πλαίσιο της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία πράκτορες, ακόμα και με πλαστές ταυτότητες, μπορούν να δρουν στη χώρα χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΑντιΚΚΕ ντελίριο Αλαβάνου

Από αντιΚΚΕ ντελίριο κατελήφθη χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, στη διάρκεια μετάδοσης συνέντευξής του από το ραδιοφωνικό σταθμό «Αλφα». Ξαφνικά, κι ενώ συζητούσε με το δημοσιογράφο για τις απαγωγές των Πακιστανών, ερωτήθηκε αν συμμερίζεται τα όσα κατάπτυστα είχε προσάψει στο ΚΚΕ ο Γ. Φλωρίδης προ ημερών, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα το ΚΚΕ βάζει πλάτη στην κυβέρνηση, ο Αλ. Αλαβάνος απάντησε ότι το ΚΚΕ είναι ...χρήσιμο στο σύστημα και το κατεστημένο!

Συγκεκριμένα, αφού διευκρίνισε ότι δεν έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ στο θέμα των απαγωγών, θεώρησε σκόπιμο να αρχίσει να ψάλλει το γνωστό τροπάριο: «Απλώς γενικώς υπάρχει ένα ζήτημα ότι η πολιτική εμπάθεια του ΚΚΕ απέναντι στις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, και ιδιαίτερα στον Συνασπισμό, το πάθος και η επιθετικότητα με την οποία αντιμετωπίζει κάθε ενωτική πρωτοβουλία, όχι μόνο σε ελληνικό επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, η διαφορετική στάση του στα θέματα των αγώνων των εργαζομένων είναι κάτι το οποίο το έχει ανάγκη το σύστημα. Είναι χρήσιμο για το σύστημα και για το κατεστημένο»!

ΚΚΕ: Στα όρια της γελοιότητας

Σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Αλ. Αλαβάνου σε βάρος του ΚΚΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολίασε: «Οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΝ, ότι "το ΚΚΕ είναι χρήσιμο για το σύστημα και το κατεστημένο", αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. Υπογραμμίζουμε επίσης ότι οι αριστεροί και οι ριζοσπάστες οφείλουν να αξιολογήσουν το ρόλο που θέλει να παίζει ο ΣΥΝ δίπλα στο ΠΑΣΟΚ στις αντιΚΚΕ συκοφαντικές εκστρατείες ενόψει και των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ