Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανησυχούν και συκοφαντούν

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες συντονισμένων επιθέσεων, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, κατά του ΚΚΕ. Κοινός παρονομαστής τους είναι η κατηγορία για συνεργασία, ενόψει των δημοτικών εκλογών, του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας και η στήριξη που παρέχει το ΚΚΕ στην πολιτική της κυβέρνησης...

Γιατί τώρα οι επιθέσεις και γιατί με αυτό το περιεχόμενο; Ο χρόνος εκδήλωσης αυτής της αντι-ΚΚΕ επικοινωνιακής επιχείρησης σχετίζεται με τις επικείμενες εκλογές, με τη διαπιστωμένη (και από τις δημοσκοπήσεις) ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του Κόμματος και με την πρόδηλη ενίσχυση της πολιτικής του και στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες των εργαζομένων.

Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε με τις κατηγορίες περί συνεργασίας και στήριξης, λέγοντας: Κοίτα ποιος μιλάει!

Μιλάει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που υπερακοντίζει την κυβέρνηση σε κάθε αντιλαϊκή της πολιτική, όπως για το Ασφαλιστικό, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για τις εργασιακές σχέσεις, για την εισοδηματική πολιτική των 77 λεπτών του ευρώ, για τα «τοπικά σύμφωνα απασχόλησης», για την αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος, για την πολιτική τού «ναι σε όλα» απέναντι στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, για την περιστολή ελευθεριών και δικαιωμάτων με πρόσχημα την «τρομοκρατία».

Μιλάει η ηγεσία του ΣΥΝ, που μόλις πριν από μια βδομάδα ψήφισε με τη Νέα Δημοκρατία τη ρύθμιση - κοροϊδία για τους άνεργους της Νάουσας, που μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνδιαμορφώνει τα πιο αντιλαϊκά χαρακτηριστικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και δεν υπάρχει πιο τρανταχτό παράδειγμα από τις από κοινού αποφάσεις σε ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ, που συμβάλλει «δημιουργικά» στην προώθηση των επιλογών τύπου Μάαστριχτ, που νομιμοποιεί τα έργα και τις ημέρες των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που επικροτεί τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στον «ευρωμονόδρομο» της «ανταγωνιστικότητας» και των συνεπειών της.

Η συντονισμένη επίθεση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ αντανακλά την ολοένα και μεγαλύτερη αδυναμία τους να κρύβουν από το λαό αυτό που είναι. Δηλαδή, στυλοβάτες του συστήματος. Τους ενοχλεί αυτό που διαπιστώνει ο κάθε εργαζόμενος, ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ασκεί πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ. Τους ενοχλεί το ΚΚΕ, γιατί αποκαλύπτει ότι η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι κοινή και αδιαίρετη για όλα τα βασικά ζητήματα. Τους ενοχλεί το ΚΚΕ, γιατί υπενθυμίζει διαρκώς τις «κεντροαριστερές» τους ανησυχίες, ιδιαίτερα του ΣΥΝ. Τους ενοχλεί το ΚΚΕ, γιατί δεν μπαίνει στο «καλούπι» της αντιπολίτευσης των ...«δημοκρατικών δυνάμεων» και «θεσμών».

Ματαιοπονούν. Να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους, αν θέλουν να δουν ποιος στηρίζει την κυβερνητική πολιτική και συνεργάζεται με τη ΝΔ. Οι εργαζόμενοι βλέπουν, ακούν, ζουν την καθημερινή τους αγωνία και, κυρίως, συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλάι τους, πρωτοστατεί στους αγώνες τους, βρίσκεται και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα συμφέροντά τους. Γι' αυτό και πρέπει να το ενισχύσουν αποφασιστικά. Και μπορούν να κάνουν ένα μεγάλο βήμα ως προς αυτό, ενισχύοντας στις επικείμενες εκλογές αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ