Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
Δεσμεύσεις ελληνικής εμπλοκής

Κι άλλες δεσμεύσεις ελληνικής εμπλοκής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Μεϊμαράκης, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο όπου έλαβε μέρος στις εργασίες του «23ου Συνεδρίου για την Παγκόσμια Ασφάλεια», ενώ είχε και συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογό του. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, μίλησε με θέμα: «Ασφάλεια και Συνεργασία στη ΝΑ Ευρώπη: Οι στόχοι της Ελλάδας».

Σε δηλώσεις του ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, μίλησε για τη ΝΑΤΟική Δύναμη Ταχείας Αντιδράσεως (NRF). «Συμφωνήσαμε, είπε, ότι η δημιουργία της NRF αποτελεί την πλέον πετυχημένη απόπειρα προσαρμογής στο νέο περιβάλλον και αισιοδοξούμε ότι θα επιτευχθεί η πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητά της, εντός του προσεχούς Οκτωβρίου. Θεωρούμε ότι η NRF πρέπει να παραμείνει η κύρια δύναμη της Συμμαχίας, ικανή να αντιμετωπίσει ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε απειλή εναντίον των συμμάχων».

Αναφορικά με το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη στρατιωτική της εμπλοκή στην Αφρική, ανέφερε: «Η χώρα μου υποστηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της ΕΕ να συμβάλλει στη διατήρηση της ειρήνης στην Αφρική και τη διακοπή των εχθροπραξιών όπου υπάρχουν, με σκοπό τη σταθερότητα και την ειρηνική ανάπτυξη αυτής της Ηπείρου. Από επιχειρησιακής πλευράς, η παρουσία της ΕΕ στο Κονγκό θα πρέπει να είναι αξιόπιστη, με σαφή εντολή ως προς τους άμεσους στόχους της αποστολής, καθώς και την κατάλληλη πολιτική εξόδου».

Σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στη νέα αυτή επέμβαση είπε: «Η Ελλάδα, όπως ανέφερα και την περασμένη Δευτέρα, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, θα συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια της Ευρώπης, μετά και το αίτημα του ΟΗΕ, ένα αεροσκάφος C - 130 μαζί με την ομάδα υποστήριξης, συμβάλλοντας έτσι στην κάλυψη των ελλείψεων που παρουσιάζουν οι τακτικές αερομεταφορές της αποστολής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ