Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρνούνται την κρατική επιχορήγηση στο ΔΗΚΚΙ

Ανακοίνωση - επιστολή της Διοικούσας Επιτροπής προς τα πολιτικά κόμματα της χώρας

Το ΔΗΚΚΙ, σε ανακοίνωση - επιστολή, που υπογράφουν ο συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής Π. Μαντάς και ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου Ν. Μπουζάνης, η οποία απευθύνεται στα πολιτικά κόμματα της χώρας, σημειώνει τα παρακάτω:

«Το ΔΗΚΚΙ, για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν εισέπραξε την Κρατική Οικονομική Επιχορήγηση που δικαιούται, αφού αυτή παρακατατέθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με κοινή Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών, με δήθεν αμφιβολία περί του νομίμου εκπροσώπου.

Παρακατατέθηκε, ενώ γνώριζε καλά η κυβέρνηση ότι νόμιμος εκπρόσωπος του κόμματος είναι η 3μελής Διοικούσα Επιτροπή που εκλέχτηκε Δημοκρατικά από το 2ο Συνέδριό μας. Η νόμιμη λειτουργία του κόμματος προκύπτει χωρίς καμιά αμφισβήτηση από:

1) Την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ενιαίας Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) στις 3/4/04 που συνήλθε νόμιμα, με υπογραφές πολύ περισσότερες των προβλεπομένων από το καταστατικό μας, και την οποία μάλιστα είχε συγκαλέσει για αυτό το θέμα ο τότε πρόεδρος και η Πολιτική Γραμματεία. Σημειώνουμε ότι για την παραπάνω δημόσια συνεδρίαση της ΚΕ υπάρχουν και έχουν κατατεθεί οι υπογραφές των μελών, καθώς και οι ανταποκρίσεις των ειδησεογραφικών πρακτορείων της χώρας.

2) Τις Αποφάσεις του 2ου Τακτικού Συνεδρίου μας, στις 16-17/10/04, το οποίο χαιρέτισαν και αναγνώρισαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, εντός και εκτός Βουλής, που αναγνώριζαν και πριν το ΔΗΚΚΙ, καθώς και πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Μ. Γλέζος, ο Σ. Παπαθεμελής, ο Γ. Μπανιάς, ο Δ. Κωστόπουλος, ο Γ. Καραμπελιάς κ.ά.

Στο μεσοδιάστημα από 3/4/04 ημερομηνία Συνόδου ΚΕ μέχρι 16-17/10/04 ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου μας, πραγματοποιήθηκαν, 5 δημόσιες επίσης, Σύνοδοι της ενιαίας ΚΕ και πάρα πολλές Προσυνεδριακές Συνελεύσεις πανελλαδικά.

Κανένα Κόμμα δε χρειάζεται στη χώρα μας κάποιο επιπλέον στοιχείο για να αποδείξει τη νόμιμη λειτουργία του! Ομως για το ΔΗΚΚΙ υπάρχουν επιπλέον και τα εξής στοιχεία:

α) Το Πρωτοδικείο επικύρωσε τη νόμιμη λειτουργία μας με την Απόφαση 3548/21-5-2004 με την οποία απαγορεύει ρητά στον κ. Τσοβόλα να προβαίνει σε ενέργειες παρακώλυσης λειτουργίας του και δράσης του κόμματος μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αγωγής.

β) Η Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών των Κομμάτων της Βουλής (επιτροπή του άρθρου 21) με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, αναγνώρισε τη νόμιμη λειτουργία μας με τη θεώρηση των κουπονιών, των αποδείξεων, και των Βιβλίων Εσόδων - Εξόδων του ΔΗΚΚΙ για τα έτη 2005 και 2006 αντιστοίχως.

Οι υποτιθέμενες Σύνοδοι της ΚΕ (με 15-20 μέλη από 120) που πραγματοποίησε με καθυστέρηση 4 μηνών, ο πρώην πρόεδρος κ. Τσοβόλας στις 30/7 και 30/8/04 δεν είχαν νόμιμη σύγκληση αφού:

α) Παράνομα και αντικαταστατικά ο τότε πρόεδρος ανακοίνωσε «διαγραφή» της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής(!) και της Επιτροπής Δεοντολογίας (Πειθαρχικό)! ώστε να επιτύχει με 15-20 μέλη, δήθεν πλειοψηφία. Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή των παραπάνω δεν αποδεικνύεται, αλλά απλώς εικάζεται αφαιρώντας μέλη που δε συμμετείχαν στη νόμιμη ΚΕ, διότι ο κ. Τσοβόλας παρότι προκλήθηκε σχετικά, ουδέποτε ανακοίνωσε ονόματα και υπογραφές, όπως εμείς πράτταμε για όλες τις Συνόδους της ΚΕ.

β) Η Πολιτική Γραμματεία που εκλέχτηκε δημοκρατικά μέσα σε αυτό το διάστημα, και η οποία ήταν το μόνο όργανο που νομιμοποιούνταν να συγκαλέσει την ΚΕ, συνεδρίαζε κανονικά χωρίς να παρίσταται ο τότε πρόεδρος, ο οποίος απείχε.

γ) Τις παραπάνω συνάξεις με θέμα "Αναστολή λειτουργίας", απαγορεύει ρητά η Απόφαση του Πρωτοδικείου η οποία απαγορεύει στον κ. Τσοβόλα να προβαίνει σε πράξεις παρακώλυσης της συνέχισης της λειτουργίας του κόμματος. Κατά συνέπεια και το ψευτοσυνέδριο, που πραγματοποίησε μετά το νόμιμο 2ο Τακτικό Συνέδριο του ΔΗΚΚΙ, δεν είχε καμιά νομική και καταστατική υπόσταση και οι όποιες αποφάσεις του είναι άκυρες. Εξάλλου η σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου βάσει του καταστατικού χρειάζεται απόφαση ΚΕ, νόμιμα συγκληθείσας, και με την απαρτία των 3/5 των μελών της.

Σήμερα το ΔΗΚΚΙ λειτουργεί και αναπτύσσεται σε όλη την επικράτεια με ζωντανές πολιτικές οργανώσεις και θα συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης με στελέχη του επικεφαλής ψηφοδελτίων σε πολλούς Νομούς και Δήμους της χώρας.

Οι μοναδικοί μας πόροι προέρχονται από τα θεωρημένα κουπόνια της Βουλής των Ελλήνων! Και εδώ γεννάται το ερώτημα. Πώς είναι δυνατόν να έχουμε στη διάθεσή μας πόρους από νόμιμα θεωρημένα κουπόνια του ΔΗΚΚΙ και ταυτόχρονα να στερούμαστε της νόμιμης Κρατικής Οικονομικής Επιχορήγησής μας;

Επειδή υπάρχει η πλήρης νομική και θεσμική δικαίωσή μας, και επειδή είναι θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας και υπεράσπισης του ίδιου του Συντάγματος, το οποίο καταπατείται σε θεμελιώδεις λειτουργίες του για πρώτη φορά από το 1974, θεωρούμε ότι είναι καθήκον όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας να παρέμβουν για να επιλυθεί το μείζον αυτό θέμα δημοκρατίας. Πρόκειται στην ουσία για κατάργηση πολιτικού κόμματος με ό,τι αυτό προμηνύει για το μέλλον του τόπου.

Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει άμεσα δεκτή την αίτηση θεραπείας που έχει υποβάλλει η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέχεια με φραστικές αντεγκλήσεις (2004-05-26 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την αναστολή λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ (2004-03-30 00:00:00.0)
Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΔΗΚΚΙ (2004-01-17 00:00:00.0)
Δεν έχουμε συγγένεια με αυτό το ΠΑΣΟΚ (2004-01-08 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης (2001-06-02 00:00:00.0)
Αρχισε το 1ο Συνέδριο του ΔΗΚΚΙ (2000-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ