Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ, ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Δεν έχουμε συγγένεια με αυτό το ΠΑΣΟΚ

Για «οπισθοδρόμηση» και «φυγομαχία» κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, τον πρωθυπουργός Κ. Σημίτη και την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Τσοβόλας ανέφερε ότι «οι μηχανισμοί της διαπλοκής, αλλά και η εκσυγχρονιστική ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν για να αποφύγουν, όπως αυτοί πιστεύουν, τη λαϊκή οργή στις κάλπες, να αλλάξουν το πρόσωπο του αρχηγού κάνοντας μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν το ιστορικό όνομα Παπανδρέου, που όμως αυτό σήμερα δεν αρκεί για να πείσει τα λαϊκά στρώματα».

Παράλληλα, ο Δ. Τσοβόλας έσπευσε να δηλώσει ότι «το ΔΗΚΚΙ, δεν έχει καμία ιδεολογική και πολιτική συγγένεια με αυτή την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και με αυτό το ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα, ο ίδιος προανήγγειλε ότι την επόμενη βδομάδα, το ΔΗΚΚΙ «θα συγκαλέσει Κεντρική Επιτροπή για να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων, μετά από τις εσωκομματικές διαδικασίες που έγιναν το τελευταίο δίμηνο σε όλη τη χώρα».

«Θεωρώ πιθανή τη συνεργασία»...

Σ' αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» Στ. Παπαθεμελής, με δηλώσεις του χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πλάνετ», ανέφερε ότι «θεωρεί πιθανή τη συνεργασία» του κόμματός του με το ΔΗΚΚΙ, σημειώνοντας: «Σε ό,τι μας αφορά είμαστε ανοιχτοί. Θα έχουμε τις επόμενες μέρες κάτι πιο ουσιαστικό να σας πούμε».

Ουσιαστικά, με τη συγκεκριμένη δήλωση, ο Στ. Παπαθεμελής, ενίσχυσε την έντονη φημολογία για εκλογική συνεργασία των δυο κομμάτων, την οποία μόλις την προηγούμενη Κυριακή είχε στηρίξει και ο Δ. Τσοβόλας από τη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας ότι «πρόθεση του ΔΗΚΚΙ είναι να προχωρήσει σε συγκεκριμένα διερευνητικά βήματα», για τη συνεργασία με τη «Δημοκρατική Αναγέννηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ