Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ
Μεταξύ τους έκαναν τις απαγωγές οι Πακιστανοί!

Προκλητική δήλωση του υπουργού Δ. Τάξης στη Βουλή

Προκλητικός εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας και ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών έγιναν από ομοεθνείς τους!

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Αλ. Αλαβάνου ο Β. Πολύδωρας κάλυψε πλήρως την ΕΥΠ που κατά τον αρμόδιο εισαγγελέα είχε εμπλοκή στις απαγωγές και είπε προκαλώντας τους πάντες: «Ξέρετε σε τι σπορ επιδίδονται οι αδελφοί μας Πακιστανοί, οι παρεπιδημούντες στην Ελλάδα; Στο σπορ της αρπαγής, στο σπορ της απαγωγής αμοιβαίως. Ο ένας απαγάγει τον άλλο. Συμπηγνύουν συμμορίες με σκοπό την απαγωγή»! Για να στηρίξει δε αυτόν τον πρωτοφανή ισχυρισμό, άρχισε να διαβάζει δελτία της αστυνομίας σύμφωνα με τα οποία στην Αττική έγιναν δεκάδες απαγωγές Πακιστανών από ομοεθνείς τους οι οποίοι «αλληλοσπαράσσονται».

Κατά τα άλλα ο Β. Πολύδωρας είπε ότι η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη την οποία η κυβέρνηση «εμπιστεύεται» αλλά έσπευσε να προκαταλάβει τις έρευνές της σχετικά με την ευθύνη της ΕΥΠ λέγοντας ότι οι υπηρεσίες της «δεν έκαναν τίποτα το έκνομο και είναι αμέτοχες στο αδίκημα της απαγωγής και της παρακράτησης». Για δε τις ομολογημένες 5.000 προσαγωγές Πακιστανών, ισχυρίστηκε ότι αυτές ήταν νόμιμες.

Απαντώντας στην κριτική για την «αντιτρομοκρατική» συνεργασία με ξένες χώρες, είπε ότι δε γνωρίζει τίποτα για το θέμα αλλά πρόσθεσε ότι «και αν γνώριζα δε θα σας έλεγα»!

Ο Ν. Αθανασάκης

Σχολιάζοντας τις θέσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα, στη Βουλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες», με «ρατσιστική προσέγγιση» που «δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση συζήτησης στη χώρα μας».

Η «έμμεση, προσπάθειά του», δήλωσε, «να επιρρίψει το θέμα σε διαμάχες μεταξύ Πακιστανών, δεν μπορεί προφανώς να γίνει δεκτή μετά την έρευνα του εισαγγελέα». Συγχρόνως ο Ν. Αθανασάκης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι κοντά στην πρόταση» του ΣΥΝ «για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», για τις απαγωγές των Πακιστανών και ζήτησε για μια ακόμα φορά την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ