Τρίτη 23 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Νέα δολοφονική επίθεση Βρετανο-ΝΑΤΟικών φονιάδων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη στα Χανιά, ενώ φτάνει στη Σούδα και αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Νέα δολοφονική επίθεση, σε βάρος δύο Χανιωτών, έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής στο ενετικό λιμάνι Χανίων, από Βρετανούς πεζοναύτες που, κάνοντας ...τουρισμό, βρίσκονται στη Σούδα. Οι Βρετανοί στρατιώτες επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν μέχρι αναισθησίας τον 53χρονο Χανιώτη Βασίλη Βλαζάκη, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων με σπασμένο πόδι, ρήξη σπλήνα και μώλωπες σε όλο του το σώμα, ενώ τραυμάτισαν και τον 20χρονο γιο του.

Οι ΝΑΤΟικοί συνελήφθησαν από την Αστυνομία, αφού εξουδετερώθηκαν από άλλους Χανιώτες και, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, την Κυριακή καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε ποινή φυλάκισης 2 χρόνων και έξι μηνών. Οι κατηγορίες ήταν για βαριές σωματικές βλάβες εις βάρος του 53χρονου (ποινή 2 χρόνια), απλές σωματικές βλάβες εις βάρος του γιου του (ποινή 4 μήνες) και εξύβρισης και των δύο (ποινή 2 μήνες).

Ολα ξεκίνησαν, όταν οι Βρετανοί ΝΑΤΟικοί επιτέθηκαν σε παρέα Ελλήνων που έκαναν βόλτα. Χωρίς λόγο και αιτία άρχισαν να βρίζουν τον 20χρονο Ηλία Βλαζάκη που βάδιζε αμέριμνος με την παρέα του. Οταν τους ρώτησαν γιατί βρίζουν, οι Βρετανοί στρατιώτες άρχισαν να χτυπάνε τα θύματά τους με κλοτσιές και μπουνιές. Ο πατέρας του 20χρονου, Βασίλης Βλαζάκης παρενέβη, μπαίνοντας στη μέση, με αποτέλεσμα να δεχτεί λυσσαλέα επίθεση τραμπούκων που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, όπου και νοσηλεύεται ακόμα.

Στη σημείο αμέσως μαζεύτηκαν και άλλοι Χανιώτες, κυρίως καταστηματάρχες της περιοχής, που οργισμένοι επιτέθηκαν στους Βρετανούς που, τελικά, γλίτωσαν το λιντσάρισμα, χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Ωστόσο, οι προκλήσεις των ράμπο των ιμπεριαλιστών συνεχίστηκαν καθώς ξημερώματα της Δευτέρας, άλλοι μεθυσμένοι Βρετανοί ναύτες του ίδιου πληρώματος, άρπαξαν παρκαρισμένη βέσπα και έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς φωνάζοντας, ενώ ο δρόμος και το πεζοδρόμιο ήταν γεμάτο κόσμο που επέστρεφε από τη διασκέδασή του. Τελικά, και οι δύο αυτοί Βρετανοί προσήχθησαν στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.

Ερχεται αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Πέραν αυτών, κατά πληροφορίες μας, στο λιμάνι της Σούδας, σήμερα Τρίτη 23 Μάη, πρόκειται να δέσει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο γεμάτο ναύτες. Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή Ειρήνης του νομού Χανίων, με ανακοίνωσή της, μετά και την απρόκλητη δολοφονική επίθεση των Βρετανών, διοργανώνει συγκέντρωση και πικετοφορία διαμαρτυρίας, σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 23 Μάη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Στόχος να διαδηλώσουν οι Χανιώτες, μια ακόμη φορά, ότι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ΝΑΤΟικοί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη τους και συνολικά στην Κρήτη. Να κλείσει η ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας εδώ και τώρα.

Η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση των Βρετανο - ΝΑΤΟικών στρατιωτών στα Χανιά και απαντά σε όλους όσοι κρύβουν τον πραγματικό ρόλο των βάσεων που δεν είναι άλλος από το να αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό ανεφοδιασμού, αναψυχής και σχεδιασμού των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ανά τον κόσμο.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καλεί το χανιώτικο λαό να πρωτοστατήσει και να μαζικοποιήσει τον αγώνα ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν, κατά οποιουδήποτε λαού στον κόσμο. Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε συμβατική υποχρέωση που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα. Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα. Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ