Τρίτη 23 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... εξελίξιμα

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ επιβιώνει δεν είναι ο πιο δυνατός, ούτε ο πιο έξυπνος, αλλά εκείνος που ανταποκρίνεται καλύτερα στις αλλαγές». Η φράση του Δαρβίνου χρησιμοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή στο Παρίσι, στο Φόρουμ του ΟΟΣΑ για την παγκοσμιοποίηση, την οποία, φυσικά, προκρίνει.

Βέβαια, άλλα πράγματα είχε στο μυαλό του ο Δαρβίνος, όταν το είπε αυτό. Ετσι κι αλλιώς, όμως, δεν ήξερε τίποτε για τα νομοσχέδια του Αλογοσκούφη και του Τσιτουρίδη. Και, σίγουρα, δεν υποψιαζόταν ότι θα ...πήγαινε τόσο μακριά η θεωρία της εξέλιξης...

Πάντως, αν πάρουμε τοις μετρητοίς την πρωθυπουργική ατάκα, τότε ο Ελληνας μισθωτός πρέπει να «ανταποκριθεί» στη συνεχή αύξηση των φορολογικών βαρών, στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, κλπ., στην καθήλωση των μισθών, στην καταστροφή της Κοινωνικής Ασφάλισης, στις αντιδραστικές εργασιακές σχέσεις, κλπ.

Από την άλλη, ο εφοπλιστής ή ο βιομήχανος σαφώς έχει πιο εύκολο έργο. Δεν είναι δα και τίποτε ιδιαίτερο να προσαρμοστείς σε μια πραγματικότητα γεμάτη με ...φοροαπαλλαγές, προνόμια και αύξηση κερδών.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΟΥΝ ασυστόλως εκεί στο ΠΑΣΟΚ και είναι πασιφανές ότι τα στελέχη του διαγωνίζονται στο «γήπεδο» των Μέσων Ενημέρωσης, για το ποιος θα πει την «ατάκα» που θα τον αναδείξει στον πλέον ...νεοτεριστή.

Δικαίωμά τους, φυσικά, να ξοδεύουν το χρόνο τους και την πολιτική τους δραστηριότητα όπως αυτοί νομίζουν, πλην, όμως, μια και όλα αυτά τα κάνουν δημόσια, δικαιούμαστε να σχολιάσουμε το αστείον του πράγματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κώστας Σκανδαλίδης, που έσπευσε να δηλώσει για τις ενδοκομματικές αντιπαραθέσεις ότι «δεν είμαστε ούτε στην Ελλάδα του '80, ούτε στην Ευρώπη του '90», επιχειρώντας να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε και βλέπει το μέλλον.


Γρηγοριάδης Κώστας

Εν ολίγοις, έχουμε να κάνουμε με ένα ΠΑΣΟΚ, που θέλει να μας πείσει ότι ...δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα, τα λένε αυτά τα ...παλιά και γνώριμα στελέχη του. Προφανώς, δεν τηρούνται ούτε τα επικοινωνιακά προσχήματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ