Τρίτη 23 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΩΝ
Ετοιμη για νέα πογκρόμ η κυβέρνηση

Πανέτοιμη να προχωρήσει σε νέα πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών, όποτε αυτό «χρειαστεί», δηλώνει η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι παραμένει αμετανόητη και δεν αλλάζει στο ελάχιστο την (αντι)τρομοκρατική πολιτική της.

Οπως προέκυψε από τις χτεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα την περασμένη βδομάδα, με τις οποίες επέρριψε την ευθύνη των απαγωγών των Πακιστανών σε συμπατριώτες τους, δεν ήταν τυχαίες. Εκτός από την αθώωση της κυβέρνησης στοχεύουν και στην προετοιμασία του εδάφους για την επανάληψη τρομοεπιχειρήσεων σε βάρος των μεταναστών, όπως αυτών που έγιναν το καλοκαίρι του 2005.

«Με βάση την ελληνική νομοθεσία, όποτε προκύπτει η ανάγκη να ληφθούν μέτρα, αυτά λαμβάνονται. Οποτε προκύπτουν τέτοιες περιπτώσεις, οι ελληνικές διωκτικές αρχές κάνουν αυτό που επιτάσσει η ελληνική νομοθεσία», δήλωσε ο Ευ. Αντώναρος, όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα πάρει συγκεκριμένα μέτρα σε βάρος της πακιστανικής κοινότητας, στη βάση της εκτίμησης του Β. Πολύδωρα ότι «οι Πακιστανοί επιδίδονται στο σπορ να απαγάγουν ο ένας τον άλλο»...

Παράλληλα πρόσφερε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης λέγοντας ότι «η απάντηση που έδωσε την προηγούμενη Παρασκευή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας καλύπτει απολύτως την κυβέρνηση. Ο κ. Πολύδωρας παρουσίασε παραμέτρους μιας συμπεριφοράς μιας συγκεκριμένης ομάδας, όπως έχει διαπιστωθεί από τις διωκτικές αρχές. Αυτό δεν προδικάζει τη δικαστική έρευνα, που συνεχίζεται».

Από την άλλη διέψευσε την ύπαρξη μισθωμένου διαμερίσματος της ΕΥΠ στο κέντρο της Αθήνας, όπου γίνονταν ανακρίσεις αλλοδαπών, σύμφωνα με όσα ανέφερε δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». «Η ΕΥΠ ούτε είχε, ούτε έχει εγκαταστάσεις σαν αυτές που αναφέρονται στο δημοσίευμα» είπε, επικαλούμενος την ενημέρωση που είχε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ