Τρίτη 23 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΚ. ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ
Ο γνωστός αποπροσανατολιστικός ΠΑΣΟΚικός λόγος

Νέα επεισόδια στο σίριαλ των πράξεων της Γκ. Καραχασάν ήρθαν στο προσκήνιο, ενώ η ίδια αρχίζει πλέον και μιλά στις περιοδείες της με ΠΑΣΟκικό λόγο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψαν τηλεοπτικοί σταθμοί, η Γκ. Καραχασάν έχει υπογράψει ψήφισμα για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης», έχει μετάσχει στις αρχαιρεσίες του συγκεκριμένου συλλόγου, ενώ συγχρόνως έχει υπογράψει ψήφισμα διαμαρτυρίας της «Τουρκικής Ενωσης» προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο αναφέρεται ότι «καταπατούνται τα δικαιώματα της "τουρκικής", μειονότητας της Θράκης από την ελληνική πολιτεία». Η υποψήφια υπερνομάρχης έκανε λόγο για «υποκλοπή της υπογραφής».

Τα συγκεκριμένα γεγονότα και τις αποκαλύψεις, ο Γ. Παπανδρέου τα απέδωσε στη ΝΔ, την οποία κατήγγειλε ότι «εμφανώς αλλά και υπογείως, προσπαθεί να συνδέσει την υποψηφιότητα μιας Ελληνίδας μουσουλμάνας, με θέματα εξωτερικής πολιτικής και διμερών σχέσεων με την Τουρκία». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ομιλίες του στη Νάξο και χτες στον Πειραιά επιχείρησε να οξύνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για την πολιτική της στη μειονότητα.

Ομως η πραγματικότητα βοά. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, ακολούθησαν την ίδια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας. Η ανεργία, η φτώχεια και ο αναλφαβητισμός, αποτελούν τους μόνιμους «συντρόφους» της.

Ο Γ. Παπανδρέου, όπως και η ίδια η Γκ. Καραχασάν, που το περασμένο Σάββατο μίλησε στην Καβάλα σε διάρκεια περιφερειακής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, εντελώς δημαγωγικά μοίρασαν ανέξοδες υποσχέσεις για την επίλυση των προβλημάτων της μουσουλμανικής μειονότητας. Μάλιστα η Γκ. Καραχασάν, ξεχνώντας προφανώς ότι το κόμμα της τάσσεται υπέρ της «νέας ΚΑΠ»... θυμήθηκε τα προβλήματα του πληθυσμού της μειονότητας που ασχολούνται με την καλλιέργεια του καπνού, αναφέροντας ότι «στις ορεινές περιοχές υπάρχει μεγάλος αναβρασμός από τις τιμές που δίνουν οι έμποροι στον καπνό, οι οποίες είναι τιμές τριάντα χρόνων πριν».

Στη συνέχεια, μιλώντας σαν γνήσια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, φρόντισε τα προβλήματα να τα αποδώσει στην «απραξία» και στις «μικρές διαπραγματευτικές ικανότητες» της κυβέρνησης στην ΕΕ. Δε φταίνε λοιπόν οι πολιτικές, φταίει η όχι καλή διαχείρισή τους. Σαν να ακούμε τον αρχηγό της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ