Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στρατιωτικοποίηση των συνόρων με το Μεξικό

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Πάνοπλα θα είναι τα 6.000 επιπλέον μέλη της Εθνοφρουράς που αποστέλλονται σταδιακά στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό μετά το διάγγελμα του Προέδρου Μπους, αναφορικά με το μεταναστευτικό νόμο που έχει «πυρπολήσει» στην κυριολεξία την πολιτική σκηνή, αλλά και τους δρόμους πολλών πόλεων των ΗΠΑ με τις διαδηλώσεις των μεταναστών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή του υπουργείου Αμυνας, Πολ ΜακΧέιλ, αποστολή των μελών της Εθνοφρουράς δε θα είναι φυσικά ο εντοπισμός και η σύλληψη μεταναστών που προσπαθούν παρανόμως να εισέλθουν στις ΗΠΑ, αλλά η φρούρηση των συνόρων και με βία εάν καταστεί αναγκαίο. Δηλαδή, εάν χρειαστεί, θα σκοτώνουν τους ανθρώπους που αναζητούν καλύτερη τύχη...

Οσο για το μεταναστευτικό νόμο, μετά από διαβουλεύσεις που κρατούν καιρό, πιθανότατα θα είναι πραγματικότητα ακόμη και σήμερα, καθώς, σύμφωνα με το βρετανικό ΒΒC, η Γερουσία ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία τον περιορισμό των προτάσεων που αφορούν στις αναθεωρήσεις του νόμου που ψήφισε αρχικά το Κογκρέσο και κρίθηκε ακραιφνώς ρατσιστικός από τους μετανάστες και ξεσηκώθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή η Γερουσία ενέκρινε επίσης, με 83 ψήφους υπέρ και 16 κατά, τη δημιουργία φράκτη στα σύνορα με το Μεξικό και τη δημιουργία ενός «μονοπατιού μετανάστευσης», όπου υπό όρους οι μετανάστες - επισήμως, οι «παράνομοι» σήμερα αριθμούν περί τα 12 εκατομμύρια - θα «έχουν την ευκαιρία να νομιμοποιηθούν».

Στο μεταξύ, η αρμόδια Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε χθες το διορισμό του πτεράρχου Μάικλ Χέιντεν στην κεφαλή της CIA, σε μία ψηφοφορία που άνοιξε το δρόμο για την επίσημη επικύρωση του διορισμού του από την Ολομέλεια εντός της βδομάδας.

Ο Μάικλ Χέιντεν προτάθηκε από τον Τζορτζ Ου. Μπους για την αρχηγία της CIA σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Πόρτερ Γκος. Ο πτέραρχος Χέιντεν ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) το 2001, όταν ο Μπους ενέκρινε το πρόγραμμα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, μετά την 11η Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ