Τετάρτη 7 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Νέα εθνική στρατηγική»...

Οταν το Μάρτη του 2002 ξεκίνησαν οι «διερευνητικές επαφές» Ελλάδας και Τουρκίας, μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου δήλωνε:

«Δε θα υπάρχει θέμα να συζητήσουμε για κυριαρχικά δικαιώματα» (10/3/2002).

Την ίδια μέρα, από το Βόλο, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωνε:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει πως η ηγεσία της Τουρκίας μπορεί να πάει όλα τα ζητήματα στο Δικαστήριο της Χάγης».

Μάλλον είναι προφανές ποιος έλεγε αλήθεια και ποιος έλεγε ψέματα...

***

Επειδή ο κ. Παπανδρέου αρχίζει από σήμερα τις επαφές του για να προωθήσει αυτό που ο ίδιος ονομάζει «νέα εθνική στρατηγική» και επειδή σε τίποτα δεν υπάρχει παρθενογένεση, είναι αναγκαίες μερικές ακόμα υπενθυμίσεις. Πολύ περισσότερο που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας γι' αυτή τη «νέα εθνική στρατηγική», υποστήριξε: «Υπάρχει αυτός ο δρόμος. Το ξέρω από την εμπειρία μου και από τις πρωτοβουλίες μου»...

Ας δούμε, λοιπόν, μερικές από τις «πρωτοβουλίες» του κ. Παπανδρέου:

  • «Θα μου φαινόταν περίεργο να πετάξει μια σοβαρή χώρα μια ολόκληρη πολιτική στον κάλαθο των αχρήστων, δηλαδή να την υποβαθμίσει, για κάποιες βραχονησίδες»! (Γ. Παπανδρέου, 23/10/2000, «ΤΑ ΝΕΑ»).
  • «Δεν έχουμε ταμπού στην εκχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ»! (Γ. Παπανδρέου, Σύνοδος Κορυφής ΕΕ στο Τάμπερε, 10/10/1999).
  • «Σήμερα ο κόσμος δεν είναι αυτός του 1960 και του 1970. Καθοριστικό χαρακτηριστικό είναι η παγκοσμιοποίηση. Τα σύνορα γίνονται λιγότερο ανθεκτικά, ίσως και λιγότερο σημαντικά»! (Γ. Παπανδρέου, 13/5/2005, συζήτηση στη Βουλή).
  • «Εμείς έχουμε προβεί στις ενέργειές μας υπέρ της τουρκικής πλευράς στο πλαίσιο της Ευρώπης, ως μία μονομερή χειρονομία, για να επιδείξουμε την καλή μας πρόθεση και δεν περιμέναμε οποιαδήποτε χειρονομία ή ανταπόδοση» (Γ. Παπανδρέου, 22/9/1999, συνέντευξη στη «Μιλιέτ»).
  • «Για τις χώρες οι οποίες συνεργάζονται σε παγκόσμια κλίμακα, τα ζητήματα που δημιουργούν τα μεταξύ τους σύνορα και οι μεταξύ τους θάλασσες, δεν μπορεί να είναι πολύ σημαντικά»! (Γ. Παπανδρέου, 22/9/1999, «Μιλιέτ»).

Προσθέστε, επίσης, ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ο ίδιος άνθρωπος που έχει ταχθεί ακόμα και υπέρ της «βελούδινης» (!) αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια («Βήμα», 11/3/2001)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ