Τετάρτη 7 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή του νομού Γρεβενών είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής.

Στο κείμενο της Ερώτησης, τονίζεται: «Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κοκκινιάς, Κιβωτού και Πολυδένδρου, του Δήμου Ηρακλειωτών στο Νομό Γρεβενών. Οι συγκεκριμένοι καλλιεργητές, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν χρέη προς τη ΔΕΗ ΑΕ, με αποτέλεσμα τη διακοπή του ρεύματος στο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής, στην αιχμή της καλλιεργητικής περιόδου, με συνέπεια την καταστροφή της παραγωγής. Οι αγρότες χάνουν την παραγωγή τους και τις ελπίδες τους για κάποιο, έστω και πενιχρό, εισόδημα, σε μια περίοδο μάλιστα που στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ τα έσοδά τους μειώνονται δραματικά και η μικρή αγροτιά ξεκληρίζεται βίαια».

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, «αν σκοπεύει η κυβέρνηση να προβεί σε ρύθμιση των χρεών των αγροτών προς της ΔΕΗ ΑΕ, καθώς και σε μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ