Τετάρτη 7 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΒΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Να σταματήσει το παράνομο χαράτσι

Αγωγές σχεδιάζουν να καταθέσουν οι παραγωγοί του Εβρου

Να μην υποκύψουν στους παράνομους εκβιασμούς της κυβέρνησης και με όλα τα μέσα να διεκδικήσουν το σταμάτημα των εκβιασμών και την κατάργηση των χαρατσιών, καλεί τους αγρότες του Νομού Εβρου η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ. Ταυτόχρονα, καλεί τους αγρότες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί σε διάφορες περιοχές του νομού για να σταματήσει το παράνομο χαράτσωμα των παραγωγών.

Στο μεταξύ, οι παραγωγοί του Εβρου μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΠΑΣΥ ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές για το θέμα αυτό, ενώ παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν από αντιπροσωπείες της ΠΑΣΥ στις εισαγγελίες του νομού.

Ηδη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΠΑΣΥ στο Τυχερό. Οπως τόνισαν οι ομιλητές, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις Ενώσεις, έχει οργανώσει και καθοδηγεί ένα μηχανισμό εκβιασμού των αγροτών με στόχο να τους χαρατσώσει με πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ, για να καλυφθούν τα «έξοδα» της ενιαίας ενίσχυσης. Αυτά τα έξοδα, όμως, σημειώνουν, αποτελούν δημόσια δαπάνη και πρέπει να τα πληρωθούν απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επίσης, σε ανακοίνωση της Γραμματείας Εβρου της ΠΑΣΥ αναφέρεται σχετικά:

«Η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει τα έξοδα απ' τον κρατικό προϋπολογισμό επικαλείται διάφορες "παραλείψεις" (δεν έγινε δημόσιος διαγωνισμός), για τις οποίες όμως την ευθύνη φέρουν ακέραια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και όχι οι αγρότες που καλούνται τώρα να πληρώσουν ακριβά το "μάρμαρο".

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίζουν το "χαράτσωμα" ως μια μορφή ιδιωτικής συμφωνίας. Οτι δηλαδή οι αγρότες με τη θέλησή τους κατέβαλαν τα έξοδα, προκειμένου να πάρουν τα δικαιώματά τους. Αυτό είναι ψέμα και εκβιασμός. Οι ενέργειες όσων εμπλέκονται, σχεδιάζουν και υλοποιούν το "χαράτσωμα" των αγροτών είναι παράνομες... Τα "χαράτσια" αυτά είναι ακόμα μια πλευρά της αντιαγροτικής αλλά και γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ που συναποφασίζουν και προωθούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ έχοντας και τη στήριξη του ΣΥΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ