Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΟΧΙ σε όλα!

Πλήθος Λαρισαίων και εκπροσώπων φορέων παραβρέθηκε στην εκδήλωση - συζήτηση, για το πρόβλημα των ναρκωτικών, που διοργάνωσαν το ΕΣΥΝ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο και ο Σύλλογος Γονέων Δήμου Γιάννουλης. Με την παρουσία τους στην εκδήλωση, που έγινε στο «Φρούριο», έδειξαν όχι μόνο την αγωνία και το ενδιαφέρον τους για το πρόβλημα και τις αιτίες του, αλλά, ταυτόχρονα, διαμήνυσαν τη θέλησή τους να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δ. Γκούνης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δήμου Γιάννουλης και χαιρετισμό απηύθυνε η Μαρία Τέλιου, πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας του ΕΣΥΝ, η οποία χαρακτήρισε το πρόβλημα των ναρκωτικών σοβαρό κοινωνικό και πολιτικό, που μόνο με κοινωνικοπολιτικά μέτρα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αναφέρθηκε, επίσης, και στους σκοπούς του ΕΣΥΝ, που σταθερά και με συνέπεια δίνει τη μάχη κατά των ναρκωτικών.

«Μια μάχη που μας αφορά όλους και δεν πρέπει να λείπει κανείς» όπως τόνισε ο Ηλ. Μιχαλαρέας, πρόεδρος του ΕΣΥΝ, που ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση. Ο Ηλ. Μιχαλαρέας αναφέρθηκε στα αίτια, στην έκτασή του στη χώρα μας και γενικότερα, επισημαίνοντας τις τεράστιες διαστάσεις που λαμβάνει. Ενώ σημείωσε πως το πρόβλημα των ναρκωτικών αφορά και χτυπά ιδιαίτερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αναφέροντας μερικές από τις βασικές κοινωνικοοικονομικές αιτίες όπως: ανεργία, σχολική διαρροή, οικονομική και πολιτιστική φτώχεια, φαινόμενα που τρομοκρατούν τους νέους.

Οσον αφορά στη φιλολογία περί σκληρών και μαλακών ναρκωτικών, ανέλυσε, με επιστημονικά στοιχεία, το γιατί αυτό είναι μύθος και το πως όλα είναι ίδια. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ευθύνες των κυβερνώντων για το πρόβλημα, ενώ σχετικά με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών απεξάρτησης, τόνισε ότι πρόκειται για επιχείρηση εμπορευματοποίησης του ανθρώπινου πόνου.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει όσο γίνεται περισσότερο το κίνημα κατά των ναρκωτικών και να συνδεθεί με το ευρύτερο μαζικό λαϊκό κίνημα, για μια άλλη πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ