Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ
Σε λύσεις αδιεξόδου επιμένει η κυβέρνηση

Τις πολιτικές που ακολουθούν διαδοχικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι οποίες είναι υπεύθυνες για το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στη διαχείριση της λυματολάσπης της Ψυττάλειας, κατάγγειλε χτες στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης. Παράλληλα, ζήτησε η κυβέρνηση να βρει τρόπο για την άμεση απομάκρυνσή της.

Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος επιχείρησε να παρουσιάσει ως ταχύτατες τις διαδικασίες για την κατασκευή εργοστασίου ξήρανσης της λυματολάσπης στην Ψυττάλεια, που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, υποστηρίζοντας ότι τον επόμενο Μάη θα είναι σε λειτουργία. Για τη διαχείριση της λυματολάσπης ως την κατασκευή του ισχυρίστηκε ότι μόνη λύση ήταν η σύμβαση για τη μεταφορά της στη Γερμανία, αν και παραδέχτηκε ότι έχει πολύ υψηλό κόστος.

«Πρέπει η κυβέρνηση να βρει λύση τώρα», τόνισε η Ελπ. Παντελάκη προσθέτοντας πως «η λύση που προτείνετε είναι λύση αδιεξόδου. Αντιμετωπίζει ορισμένους τόνους ημερών, ενώ σε περίπτωση βροχής κινδυνεύει η ασφάλεια του έργου, καταστρέφεται ο Σαρωνικός και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην υγεία των κατοίκων».

Οσον αφορά το εργοστάσιο ξήρανσης, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι καθυστερεί. «Μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο της κυβέρνησης και σεις λέτε "ανοίγονται τα θεμέλια"», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τη μεταφορά της λυματολάσπης στη Γερμανία τόνισε: «Πώς θα αντιμετωπιστεί το αδιέξοδο μ' αυτή την πανάκριβη λύση; Με τι ρυθμούς θα μεταφέρεται αυτή η ποσότητα; Για ένα χρόνο έχουμε 250.000 λύματα. Περίπου 700 τόνοι την ημέρα. Τους 1.800 τόνους που έβαλε πάνω το προηγούμενο καράβι, τους αφήσανε πάλι στο νησί, επειδή έγειρε. Υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας και τεχνογνωσίας. Αλλά και τι να κάνει ένα καράβι που παίρνει 3.500 τόνους ή 4.500 τόνους. Είναι πέντε - έξι ημερών λύματα. Θα πρέπει να πάει τάνκερ που να παίρνει 100.000 - 150.000».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ