Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΑΣ - ΔΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
«Οχι» σε Αυτοδιοίκηση - φορομπήχτη

Την ξεκάθαρη αντίθεσή τους στην ανάθεση φορολογικής εξουσίας στους δήμους, καθώς αυτή επιφέρει νέα βάρη για τους δημότες και την ανάγκη οι πόροι της Αυτοδιοίκησης να εξασφαλίζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατέθεσαν οι επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Κοζάνης και της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» Κοζάνης, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Τόσο ο υποψήφιος Νομάρχης της ΝΑΣ Γιάννης Μητσιάκος όσο και ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΔΑΣ Νίκος Μάτσος, κάλεσαν τους εργαζόμενους, στις εκλογές του Οκτώβρη, να καταδικάσουν με την ψήφο τους τις δυνάμεις που στηρίζουν και υλοποιούν αυτή την πολιτική (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) και τους εκπροσώπους τους στην Αυτοδιοίκηση.

Στην Κοζάνη η πολλαπλή φορολόγηση υλοποιείται χρόνια τώρα με τη συναίνεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Η Νομαρχία από την προηγούμενη ακόμη Διοίκηση έχει αποφασίσει την επιβολή 97 ανταποδοτικών τελών (!) για υπηρεσίες που παρέχει και κάθε χρόνο προχωρά σε αυξήσεις. Φέτος, προϋπολογίζει έσοδα 1,1 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια από την προηγούμενη χρονιά. Κόντρα, σ' αυτή την πολιτική στέκεται σταθερά η ΝΑΣ η οποία κατ' επανάληψη ζήτησε να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση κατάργησης των φόρων.

Ακόμη μεγαλύτερη αναμένεται η επιβάρυνση στο ήδη πενιχρό εισόδημα του εργαζόμενου λαού και στο Δήμο Κοζάνης. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι αυξήσεις για το 2005 έφτασαν στο 5% και για το 2006 στο 8%. Στο πλαίσιο της ίδιας ανταποδοτικής λειτουργίας αλλά και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, αποφασίστηκε η υποχρεωτική αλλαγή των υδρομετρητών από τις παροχές της ΔΕΥΑΚ σε όλους τους καταναλωτές του Δήμου Κοζάνης, έργο που ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ