Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Περιφρονούν την ετυμηγορία των λαών

Παρέμβαση της ευρωβουλευτή του ΚΚΕ σε συζήτηση για το «ευρωσύνταγμα» στο Ευρωκοινοβούλιο

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.--

Την περιφρόνηση της λαϊκής ετυμηγορίας και την κοροϊδία της ΕΕ προς τους λαούς, μέσα από τη λεγόμενη «περίοδο προβληματισμού για το μέλλον της Ευρώπης», μετά την απόρριψη του «ευρωσυντάγματος» από το γαλλικό και τον ολλανδικό λαό ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με παρέμβαση της ευρωβουλευτή του Κόμματος Διαμάντως Μανωλάκου, κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «η περίοδος προβληματισμού χρησιμοποιήθηκε για να πείσουν τους λαούς να αποδεχτούν το λεγόμενο ευρωσύνταγμα που απέρριψαν οι λαοί της Γαλλίας και της Ολλανδίας με 54,7% και 61,6% αντίστοιχα. Δαπανήθηκαν μάλιστα προς τούτο εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό, δηλαδή χρήματα των λαών».

Συνεχίζοντας την παρέμβασή της, κατήγγειλε την απαξίωση του αποτελέσματος των δημοψηφισμάτων από την ΕΕ που γίνεται μέσα από την προπαγάνδα «ότι οι λαοί της Γαλλίας και της Ολλανδίας έκαναν λάθος και ότι προέχουν οι αξίες της καπιταλιστικής ΕΕ, δηλαδή της ελεύθερης αγοράς και των συμφερόντων του κεφαλαίου» και αναφέρθηκε στις πραγματικές αιτίες απόρριψης του «ευρωσυντάγματος».

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «οι ψηφοφόροι έκριναν με βάση την πείρα της ζωής τους και τοποθετήθηκαν αρνητικά για την αντιλαϊκή, αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους, πολιτική υπέρ της πλουτοκρατίας», τονίζοντας ότι «η πολιτική της ΕΕ αμφισβητείται και αυτό είναι θετικό. Γι' αυτό δεν τόλμησαν άλλες κυβερνήσεις να διεξαγάγουν δημοψήφισμα, να ενημερώσουν και να συζητήσουν για το περιεχόμενό του, και ακολούθησαν την έγκριση του "ευρωσυντάγματος" μέσω του κοινοβουλευτικού δρόμου».

Η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε την «περιφρόνηση της λαϊκής ετυμηγορίας και την κοροϊδία προς τους λαούς», μέσα από την προσπάθεια να επανέλθει το «ευρωσύνταγμα» με άλλο όνομα, καθώς όπως επισήμανε «το "ευρωσύνταγμα" είναι νεκρό και κάθε προσπάθεια για νεκρανάστασή του είναι καταπάτηση ακόμη και αυτών των αρχών περί ομοφωνίας της αστικής ψευτοδημοκρατίας της ΕΕ».

Καταλήγοντας, η Δ. Μανωλάκου ανέφερε επίσης: «Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα αξιοποιήσουμε το χρόνο παράτασης προβληματισμού που αποφασίστηκε, για να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να αποκαλύπτουμε το αντιδραστικό και κατασταλτικό "ευρωσύνταγμα", αλλά και την απανθρωπιά και βαρβαρότητα της ευρωενωσιακής πολιτικής, καλώντας ταυτόχρονα τους λαούς να παλέψουν για την ανατροπή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ