Τρίτη 4 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η αντιΚΚΕ επίθεση

Ηάρχουσα τάξη και οι πολιτικοί εκπρόσωποί της συνειδητοποιούν τις δυσκολίες για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΟΝΕ σε βάρος των εργαζομένων, καθώς και όσων ακόμα απεργάζεται η «νέα τάξη» σε βάρος της χώρας μας. Κι αν η κυβέρνηση είναι υποτακτική, αυτό δεν αρκεί. Χρειάζονται την ολοκληρωτική υποταγή του μαζικού λαϊκού κινήματος. Εμπόδιο σ' αυτό είναι κυρίως το ΚΚΕ, ο εκφραστής των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων. Πολύ περισσότερο, που πρωτοστατεί στην οργάνωση της αντίστασης και της αντεπίθεσης του λαού, προβάλλοντας το δρόμο του Κοινωνικοπολιτικού Μετώπου, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, που συσπειρώνει, ομολογουμένως, λαϊκές δυνάμεις πέραν των κομμουνιστών. Γι' αυτό και το ΚΚΕ ανάγεται στον υπ' αριθμόν ένα εχθρό της κυβέρνησης και των αφεντικών της «νέας τάξης».

Αυτή η ανησυχία οδήγησε και στην έναρξη μιας πιο οργανωμένης και σχεδιασμένης αντικομμουνιστικής επίθεσης, που εντείνεται και, απ' ό,τι φαίνεται, θα πάρει πιο ακραίες διαστάσεις, ενόψει και του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Η πολύμορφη αυτή βρώμικη επίθεση που εξελίσσεται, με τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία των θέσεων του ΚΚΕ, στοχεύει, ακριβώς, στην ουσία της πολιτικής του Κόμματος. Τους πονάει το ότι αυτή η πολιτική επιβεβαιώνεται, αποκτά κύρος και δύναμη μέσα στο λαό και μπορεί να συσπειρώνει πλατιές λαϊκές δυνάμεις. Δεν είναι τυχαίο, που η επίθεση αυτή τη στιγμή αφορά την πολιτική συνεργασιών του ΚΚΕ, την πολιτική του μετώπου πάλης. Αποσιωπώντας από τα ΜΜΕ τις θέσεις του ΚΚΕ και, ταυτόχρονα, διαστρέφοντας την πραγματικότητα, τα κέντρα της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας επιχειρούν να σπείρουν σύγχυση στον κόσμο και να μειώσουν την απήχηση της πολιτικής αυτής. Σ' αυτή τη βρώμικη τακτική, ως αιχμή, χρησιμοποιούνται τα μεγάλα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα Μέσα, τα οποία, εκμεταλλευόμενα ορισμένα μεμονωμένα, εντελώς περιθωριακά περιστατικά, κατασκευάζουν μια ψεύτικη εικόνα για το ΚΚΕ, πασχίζουν να παρουσιάσουν το ΚΚΕ, ως «σπαρασσόμενο από εσωκομματική κρίση»! Κι όταν «πιάνονται στα πράσα», τότε παριστάνουν και τα ...θύματα, καταγγέλλοντας ότι, τάχα, το ΚΚΕ, ανακαλύπτει «εχθρούς» για να κρύψει τις «διαφωνίες στο εσωτερικό του»!

Χαρακτηριστικό είναι πως, καθώς δεν μπορούν πια να δικαιολογήσουν την άποψη ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που δεν έχει μέλλον και πως δεν αντέχει τη διαφορετικότητα αντιλήψεων, τότε ακριβώς επιτίθενται ενάντια σε συνεργαζόμενους με το ΚΚΕ, αποκρύβοντας ταυτόχρονα το μεγάλο εύρος των συνεργασιών. Ο στόχος, εκτός του να συκοφαντήσουν την πολιτική του Κόμματος, είναι και να προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν όσους προσεγγίζουν το ΚΚΕ, γυρίζοντας την πλάτη στα κόμματα του μονόδρομου της ΟΝΕ και της «νέας τάξης» πραγμάτων.

Για τους κομμουνιστές, είναι φανερό και δεν υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι ο πόλεμος αυτός ενάντια στο Κόμμα, η αντικομμουνιστική επίθεση, θα εντείνεται και θα συμβαδίζει και με την όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Οτι, σ' αυτήν την επίθεση, θα χρησιμοποιήσουν κάθε αθέμιτο μέσο, προκειμένου να δυσκολέψουν όσο μπορούν την ικανότητα του Κόμματος να ανοίγεται και να δουλεύει πλατιά μέσα στο λαό. Ωστόσο, είναι επίσης καθαρό - και οι αντίπαλοι το γνωρίζουν - ότι το Κόμμα δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Οι κομμουνιστές, όχι μόνον υπερασπίζονται μαχητικά την πολιτική του Κόμματος απέναντι στη βρώμικη επίθεση, αλλά δρουν και αντιδρούν με ακόμα μεγαλύτερη συνειδητή πειθαρχία, υπερασπιζόμενοι τις αρχές λειτουργίας του ΚΚΕ, υποτάσσοντας το ατομικό στο συλλογικό, με αποφασιστικότητα συσπειρώνονται γύρω από την ηγεσία του Κόμματος, γύρω από την Κεντρική του Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ