Τρίτη 4 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η υποδοχή των μαραθωνοδρόμων

Τους 14 μαραθωνοδρόμους της ειρήνης υποδέχονται αύριο Τετάρτη 5 Ιούλη οι πολίτες της Θεσσαλονίκης με ειδικές εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει η ΕΔΥΕΘ με το ΕΚΘ. Οι 14 μαραθωνοδρόμοι της ειρήνης ξεκίνησαν από το Νόβι Σαντ της γειτονικής Γιουγκοσλαβίας στις 28 Ιουνίου. Ο συγκεκριμένος (υπέρ)μαραθώνιος δρόμος γίνεται κάτω από την αιγίδα της Ομοσπονδίας των Συνδικάτων της Σερβίας στη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της βάρβαρης ΝΑΤΟικής επιδομής ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.

Η ΕΔΥΕΘ θα υποδεχτεί τους Σέρβους συναγωνιστές στις 6 το απόγευμα στη Σταυρούπολη απ' όπου θα ξεκινήσει κοινή πεζοπορία των Γιουγκοσλάβων και Ελλήνων αγωνιστών της ειρήνης προς τη Θεσσαλονίκη.

Η τελετή υποδοχής έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 7.30μ.μ. στο μνημείο του Γ. Λαμπράκη απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία με κατεύθυνση το Λευκό Πύργο. Εκεί, στις 8:30μ.μ. περίπου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν απονομές μεταλλίων και αναμνηστικών πλακών στα μέλη της γιουγκοσλαβικής αποστολής.

Οι μαραθωνοδρόμοι έρχονται στη Θεσσαλονίκη φέρνοντας μαζί τους το μήνυμα της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών. Φτάνουν στην πόλη κουβαλώντας την οργή του σερβικού λαού ενάντια στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες των λαών. Ερχονται για να υπενθυμίσουν για μια ακόμα φορά στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, ότι τα σχέδια των ιμπεριαλιστών δε σταματάνε στο βίαιο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Φτάνουν πολύ παραπέρα. Οι πιο φονικοί βομβαρδισμοί, οι νέες πιο μεγάλες εκατόμβες θυμάτων θα είναι αυτές που θα έρθουν, αν... Αν οι λαοί δε συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, αν δε βγουν στο προσκήνιο, αν δε συγκροτήσουν οι ίδιοι το αντίπαλο δέος στον ιμπεριαλισμό και το φονικό του χέρι, το ΝΑΤΟ.

Η ΕΔΥΕΘ, που όλο το προηγούμενο διάστημα δε σταμάτησε ούτε στιγμή να οργανώνει την πάλη του λαού της πόλης ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, με τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης υποδοχής θέλει να δώσει το στίγμα της συνέχισης των αγώνων σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για την οικονομική και πολεμική διείσδυση στην ενδοχώρα της Βαλκανικής.

Επόμενος μεγάλος σταθμός και κορύφωση της δράσης του φιλειρηνικού κινήματος της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία που οργανώνει η ΕΔΥΕΘ στις 13 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμαριάς με τον Θ.Μικρούτσικο και τον Β.Παπακωνσταντίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ