Τρίτη 4 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΜΠΕΡΝΣ
Υπαρκτό το πρόβλημα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα

«Το πρόβλημα της τρομοκρατίας είναι όντως υπαρκτό στην Ελλάδα. Επηρεάζει τους Αμερικανούς διπλωμάτες και ειδικότερα τους στρατιωτικούς ακολούθους. Είναι γνωστό ότι μέχρι σήμερα έχουμε χάσει πέντε ανθρώπους από τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ τραυματίστηκαν αρκετοί ακόμη και είναι φυσικό να ανησυχούμε», δήλωσε και πάλι, αυτή τη φορά από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε χτες, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Ν. Μπερνς, επιμένοντας να διατηρεί στην πρώτη γραμμή των πιέσεων προς τη χώρα μας, το μείζον θέμα.

Βέβαια διευκρίνισε πως το πρόβλημα της τρομοκρατίας είναι διεθνές και δεν εντοπίζεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα κράτη, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Και για να μας καθησυχάσει, διαβεβαίωσε πως τις τελευταίες βδομάδες «οι ΗΠΑ υποστήριξαν ιδιαίτερα την Ελλάδα στο θέμα της τρομοκρατίας, τόσο διά στόματος του Προέδρου Κλίντον, όσο και με δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ, αλλά και του ιδίου».

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ν. Μπερνς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες, με αφορμή τη φετινή 65η διοργάνωση της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 11 Σεπτέμβρη και που οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε πως τα ελληνικά επιτεύγματα στο «μέτωπο» της οικονομίας σηματοδοτούν την έναρξη μιας πολύ καλής περιόδου για το άνοιγμα των αμερικανών επιχειρήσεων στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τα επόμενα χρόνια αναμένεται αύξηση των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα -και ιδίως στη Μακεδονία και τη Θράκη - όχι μόνο από πλευράς των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα μας, αλλά και εκ μέρους εταιριών που θα κάνουν το επενδυτικό τους «ντεμπούτο» σε ελληνικό έδαφος.

Ευοίωνες προοπτικές για την ενίσχυση της διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας διανοίγονται στον τομέα της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, σύμφωνα πάντα με τον Αμερικανικό αξιωματούχο, που ανέφερε ενδεικτικά την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της αμερικανικής «CISCO» και της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ». «Αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα εκδηλώνεται και στους τομείς των τουριστικών υποδομών, της ανέγερσης ξενοδοχείων και της ναυσιπλοΐας, ενώ επενδυτικές εταιρίες της Wall Street ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στη χώρα μας, λόγω της καλής απόδοσης της δραχμής. Οι ελληνο-αμερικανικές οικονομικές σχέσεις ανθούν και θα δούμε να αυξάνονται στα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Μπερνς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κάποιοι θα βρεθούν στη φυλακή» με τον τρομονόμο! (2001-06-12 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Μπερνς (2001-03-13 00:00:00.0)
«Δικοί μας» οι Ελληνες! (2001-03-06 00:00:00.0)
Φταίει ο Μιλόσεβιτς! (2001-01-20 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης (1998-04-11 00:00:00.0)
Λόγο για όλα διεκδικεί ο Ν. Μπερνς (1998-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ