Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Ενταση του βρώμικου πολέμου

ΛΑ ΠΑΣ.--

Την αντίδραση της ολιγαρχίας έχει προκαλέσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης του Εβο Μοράλες που προχωράει στην εθνικοποίηση των φυσικών πόρων, το πρόγραμμα ανάπτυξης και καταπολέμησης της φτώχειας, το πρόγραμμα αναλφαβητισμού, το πρόγραμμα αναδιανομής της γης. Η αντίδραση κλιμακώνεται και μπροστά στις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, που είναι προγραμματισμένες για τις 2 Ιούλη.

Ετσι οι μεγαλογαιοκτήμονες, η εγχώρια ολιγαρχία με το πολιτικό της προσωπικό κατηγορούν την κυβέρνηση του «Κινήματος προς το Σοσιαλισμό» MAS, ότι κινείται με χρήματα της Βενεζουέλας, ώστε να προωθήσει τους υποψηφίους τους για τη Συντακτική Συνέλευση.

Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος Αλβαρο Γκαρσία Λινέρα και ο υπουργός Αμυνας Γουόκερ Σαν Μιγκέλ, απορρίπτοντας τα ψεύδη, έδωσαν στη δημοσιότητα τα αποδεικτικά στοιχεία αναφορικά με τις δηλώσεις του Εβο Μοράλες περί διείσδυσης Αμερικανών στρατιωτών που έχουν εισέλθει στη Βολιβία ως «φοιτητές» ή «τουρίστες». «Οτι είπε ο Πρόεδρος Μοράλες ήταν απολύτως ακριβές» τόνισε ο Γκαρσία Λινέρα, ενώ πιο ακριβής ο Σαν Μιγκέλ δημοσιοποίησε τις πληροφορίες και τα στοιχεία που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες, όπου τουλάχιστον 20 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ήρθαν στη χώρα και έλαβαν μέρος σε «σεμινάριο επίλυσης συγκρούσεων» που έγινε στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Νουρ της Σάντα Κρους.

Την Τρίτη ο Μοράλες, είχε μιλήσει σε δεκάδες χιλιάδες αγρότες, εργάτες και ιθαγενείς με αφορμή τις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, όπου είχε αναφερθεί στην καμουφλαρισμένη διείσδυση Αμερικανών πρακτόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ