Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ»
Αντιστέκονται στην υποβάθμιση

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας υπόσχεται την ανάπτυξη εννέα Κέντρων Αίματος, το «Δρακοπούλειο» Κέντρο Αιμοδοσίας (ΔΚΑ) υποβαθμίζεται συνεχώς ενώ κυκλοφορούν φήμες για μεταφορά του στο νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού». Στο ΔΚΑ (όπου γίνεται η συλλογή και ο έλεγχος περίπου 15.000 μονάδων αίματος ανά έτος) λειτουργεί με το ίδιο προσωπικό και η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στην οποία μεταγγίζονται 153 παιδιά.

Εκφραση της υποβάθμισης του ΔΚΑ αποτελεί το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το προσωπικό μειώθηκε από 90 άτομα σε 35. Στις ελλείψεις, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, έρχεται να προστεθεί και η αυταρχική συμπεριφορά της διευθύντριας Ελένης Πολυχρονάκη, που εκφράζεται με την ανάθεση σε υπάλληλο ιδιωτικής εταιρίας (SECURITY) να αστυνομεύει και να παρακολουθεί το προσωπικό ή την άσκηση ψυχολογικής πίεσης σε μέλη του προσωπικού, προκειμένου να αποσύρουν την υπογραφή τους από έγγραφο το οποίο έστειλαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου για την κατάσταση στην αιμοδοσία.

Χτες οι εργαζόμενοι έκαναν στάση εργασίας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το ΔΚΑ δε θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού» και ότι θα ενισχυθεί με το απαραίτητο προσωπικό. Σήμερα οι εργαζόμενοι θα κάνουν πάλι στάση εργασίας και παράσταση στη Διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ