Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Ο ραγιαδισμός «τέχνας κατεργάζεται»

ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ) μεθοδεύουν την καθαίρεση συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ από τη διοίκηση, με το πρόσχημα ότι δε συνυπογράφει τις αποφάσεις της συναίνεσης!

Να καθαιρέσουν το στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. Καταχανά από τη θέση του γενικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ), επιχείρησαν χτες από κοινού οι ηγεσίες των παρατάξεων των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ) στη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Μια ακόμα μεθόδευση η οποία έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις τράπεζες και στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, όπου η συμμαχία της συναίνεσης προσπάθησε μάταια και με άθλιες μεθόδους να βάλει εμπόδια στη δράση του ΠΑΜΕ και να επιβάλει την ομοφωνία του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, προκειμένου να συγκαλύψει τις αντεργατικές πομπές της, να πολώσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους.

Εμπνευστής είναι η ίδια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία, στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο, είχε φτάσει στο σημείο να ...απειλήσει (!) το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με «κυρώσεις», επειδή τους χαλάει τη σούπα της συναίνεσης και τους αποκαλύπτει στους εργαζόμενους.

Ζητάνε «δήλωση συναίνεσης»

Η επιχείρηση καθαίρεσης εκδηλώθηκε στη χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, που προκάλεσε η ΠΑΣΚΕ. Ο λόγος ήταν ότι ο Γ. Καταχανάς αρνείται να υπογράψει την απόφαση-πρόταση της πλειοψηφίας για τα βαρέα και ανθυγιεινά, που εγκλωβίζει το χρόνιο και δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στον αναχρονιστικό κανονισμό του ΙΚΑ! Με τον αυταρχικό αυτό τρόπο, οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ) προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι κανείς δε θα αντιδράσει όχι μόνο σε αυτή την απόφαση, αλλά στο σύνολο των αποφάσεων που παίρνουν και που εξυπηρετούν τη στήριξη και υλοποίηση των αντεργατικών πολιτικών.

Οι τρεις αυτές παρατάξεις απείλησαν ότι αν δεν εξασφαλιστεί κλίμα συναίνεσης θα υποβάλουν την παραίτησή τους - η οποία θα εγκριθεί από τους ίδιους εντός δέκα ημερών σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής! Εάν πράγματι παραιτηθούν διαλύεται η Εκτελεστική Επιτροπή και συγκροτείται νέα, από όπου και η συμβιβασμένη πλειοψηφία θα προσπαθήσει να μην εκλεγεί ξανά ο Γ. Καταχανάς ή άλλος εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων, της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Ξύνονται στην γκλίτσα του τσομπάνη

Τέτοιου είδους ενέργειες αφήνουν έκθετη τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία απέναντι στους εργαζόμενους και δεν μπορούν, αλλά και ούτε θα μείνουν αναπάντητες. Οι άθλιες μεθοδεύσεις προδίδουν τον πανικό που προκαλεί στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό η συνεπής στάση και δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, η επιμονή του στην αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών και το πείσμα του στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στους κάθε είδους αντεργατικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου, που οι πλειοψηφίες αυτές υπηρετούν πιστά.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ επισημαίνει ότι «η κοινή στάση των παρατάξεων του δικομματισμού και των ΣΥΝοδοιπόρων τους δεν είναι τυχαία. Γίνεται για λόγους αντιπερισπασμού και αποπροσανατολισμού του κλάδου μετά τις βαριές ευθύνες που έχουν αναλάβει αυτές οι παρατάξεις οι οποίες εγκαταλείπουν τα αιτήματα που διεκδίκησε ο κλάδος με τον πρόσφατο πολυήμερο απεργιακό αγώνα, κάνοντας προτάσεις που κινούνται στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης». Η ΔΑΣ δηλώνει ότι «δεν παζαρεύει τις αρχές και τις αξίες της, ότι δε θα υποστείλει τη σημαία των αγώνων της στη λογική της καρέκλας και ότι θα μείνει συνεπής στις θέσεις της και στην πρακτική που ακολούθησε τόσα χρόνια στην Ομοσπονδία σε συνθήκες αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στηρίζει με νύχια και δόντια τη διαίρεση των εργαζομένων (2012-04-21 00:00:00.0)
Συμφώνησαν να αναστείλουν τον αγώνα (2011-10-22 00:00:00.0)
Τα τερτίπια έχουν κοντά ποδάρια (2007-06-05 00:00:00.0)
Επιβεβαίωση διά της... διάψευσης (2006-07-21 00:00:00.0)
Κατέβασαν ρολά (2005-06-28 00:00:00.0)
Η «πειθώ» του συμβιβασμού (2000-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ