Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Κατέβασαν ρολά

Θα επανεμφανιστούν το Σεπτέμβρη ως...«Κοινωνικό Φόρουμ»!

Το ρόλο της ως άξιος μοχλός για να περάσει ανεμπόδιστα η αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος και των δημοσίων υπαλλήλων, επαναβεβαίωσε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση), η οποία μπροστά στην άγρια και γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο, αποφάσισε στο χτεσινό Γενικό Συμβούλιο να κατεβάσει τα «ρολά» για το καλοκαίρι και να ανανεώσει το ραντεβού της συναίνεσης για τον Σεπτέμβρη! Οι συμβιβασμένες παρατάξεις, απορρίπτοντας την απεργιακή πρόταση των ταξικών δυνάμεων της ΤΑΔΗΣΥ και με ανούσιες παραλλαγές, συμφώνησαν σε ένα πράγμα: να διευκολύνουν το πέρασμα αυτής της πολιτικής!

Συγκεκριμένα η ΠΑΣΚ πρότεινε και ψήφισε να εξουσιοδοτήσει το επόμενο δίμηνο την Εκτελεστική Επιτροπή να δράσει ανάλογα με τις εξελίξεις! Περισσότερο αποκαλυπτική για τον κυβερνητικό της ρόλο ήταν η παράταξη της ΔΑΚΕ η οποία δήλωσε την αντίθεσή της σε κινητοποιήσεις που γίνονται για τα «ρετιρέ» και τα προνόμια κάποιων (βλέπε τραπεζοϋπάλληλους)!!! Τέλος, η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ) πρότεινε να εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή για την προκήρυξη απεργίας, γενικά και αόριστα και με απροσδιόριστη ημερομηνία, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.

Οι ταξικές δυνάμεις της ΤΑΔΗΣΥ, μπροστά σ' αυτήν την επίθεση, πρότειναν το γενικό συμβούλιο να πάρει απόφαση και να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει απεργία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούλη, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Πρόταση η οποία απορρίφθηκε.

Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι μοναδικό «όπλο» στα χέρια των εργαζομένων στο δημόσιο αποτελεί το πλαίσιο πάλης που προβάλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ένα πλαίσιο αιτημάτων που απαντάει στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και παίρνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στο δημόσιο. Διευκολύνει τη συμμαχία και την κοινή διεκδίκηση με τους άλλους εργαζόμενους. Αναδεικνύει την αιτία των προβλημάτων που δεν είναι άλλη από την ακολουθούμενη αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αποκαλύπτει τη συνενοχή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που διευκολύνουν το πέρασμα αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ