Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΟΥΜΦ
Κάλεσμα για συσπείρωση ενάντια στις απολύσεις

Αγωνιστικό κάλεσμα προς τους εργαζόμενους της «Τριούμφ» να συσπειρωθούν και να δράσουν μέσα από τις γραμμές του συνδικάτου για να αναπτυχθούν αποφασιστικό μαζικό κίνημα και αγώνες, σε συντονισμό με άλλους απολυμένους εργαζόμενους, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Η επιχείρηση της «Τριούμφ», ελβετικών συμφερόντων, που δραστηριοποιείται σε πολλές ακόμα χώρες με φτηνότερα εργατικά χέρια, ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα ότι το εργοστάσιο στην Ελλάδα που απασχολεί 350 εργάτες και εργάτριες θα κλείσει οριστικά στις 15 Ιούλη.

«Είμαστε ενάντια στις απολύσεις. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλιά και θα διαθέσουμε γι' αυτό όλες μας τις δυνάμεις», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου και σημειώνεται: «Τώρα είναι ανάγκη να βγουν ουσιαστικά και απαραίτητα συμπεράσματα. Η εργοδοσία χρόνια τώρα, σας εκμεταλλεύετε, καταλήστεψε το μόχθο σας και τώρα σας πετάει στο δρόμο. Αυτό είναι το κεφάλαιο, η εργοδοσία κυνηγάει το κέρδος, το μεγαλύτερο κέρδος, με την κατάργηση των δικαιωμάτων, την τρομοκρατία, την εντατικοποίηση, τη μεταφορά επιχειρήσεων σε χώρες με φτηνά μεροκάματα, τις απολύσεις».

Και συμπληρώνει: «Χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο, την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει το δρόμο της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, που υπηρετεί και στηρίζει τις επιλογές και τα συμφέροντα της εργοδοσίας και προσπαθεί να παραπλανήσει τους εργάτες και τις εργάτριες, να μπλοκάρει την πάλη μας για δικαιώματα και κατακτήσεις, με υποσχέσεις και ψεύτικες προσδοκίες».

Απαντώντας στα διάφορα «παπαγαλάκια» της εργοδοσίας που έσπευσαν με παραινέσεις προς τις εργάτριες, να τις σπρώξουν ώστε να αποδεχτούν τις παχυλές αποζημιώσεις που τάζει η εργοδοσία ώστε να κλείσει άρον - άρον το εργοστάσιο, το Συνδικάτο τονίζει: «Η αποδοχή των απολύσεων, με διάφορα "πακέτα" αποζημιώσεων, χρυσώνει το χάπι, δημιουργεί αυταπάτες, εγκλωβίζει τους εργαζόμενους και τους αποδυναμώνει. Το συνδικάτο έχει πλούσια πείρα από μεγάλες υποσχέσεις, κοροϊδία απολυμένων εργατών και κλεισμένων εργοστασίων. Ακόμα όμως οι εργάτες είναι άνεργοι ή απασχολούνται με προγράμματα κηπουρικής και κομμωτικής».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Το συνδικάτο παλεύει ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου, ενάντια στις απολύσεις για το δικαίωμα στη δουλιά. Οι ταξικές του θέσεις έχουν επιβεβαιωθεί και επιβεβαιώνονται καθημερινά στην πράξη. Δεν μπορεί κανένας να στραφεί εναντίον του και να αμφισβητήσει τις θέσεις του. Γιατί η πάλη για το δικαίωμα στη δουλιά, η πάλη ενάντια στις απολύσεις συνδέονται ακόμα περισσότερο με την οργάνωση της εργατικής τάξης, την ανάπτυξη των αγώνων ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την εργοδοσία, για αλλαγή των συσχετισμών δύναμης και διεκδίκηση αιτημάτων με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ