Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να νεκρώσουν τα γιαπιά

Εντατικές περιοδείες και από το Συνδικάτο του Νομού Θεσσαλονίκης

Να νεκρώσουν τα γιαπιά και όλοι οι χώροι δουλειάς των οικοδόμων την Τετάρτη 29 Ιούνη, να πυκνώσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά η απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Θεσσαλονίκης.

Από γιαπί σε γιαπί με τα υλικά της απεργίας οι συνδικαλιστές του Συνδικάτου, μαζί με όσους οικοδόμους συσπειρώνονται για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, ενημερώνουν τους οικοδόμους για τα προβλήματα του κλάδου και τους καλούν να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο με το πλαίσιο πάλης της Ομοσπονδίας και του ΠΑΜΕ. Ιδιαίτερης σημασίας αναδεικνύεται και η συσπείρωση των οικονομικών μεταναστών στο Συνδικάτο καθώς αυτοί συγκροτούν την πλειοψηφία των οικοδόμων στο νομό.

«Να γραφτείς στο Συνδικάτο να παλέψουμε όλοι μαζί, έλληνες και ξένοι εργάτες, για τα δικαιώματά μας. Εσείς, οι μετανάστες, που αποτελείται τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου πρέπει να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας και να γραφτείτε. Το Συνδικάτο είναι δύναμη. Αν είστε στο Συνδικάτο κανείς δε σας πειράζει. Και όλοι μαζί σα μια γροθιά θα διεκδικήσουμε: Ισα δικαιώματα για τους μετανάστες. Να καταργηθούν οι διατάξεις που εμποδίζουν τη νομιμοποίηση των μεταναστών και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες της νομιμοποίησης. Να γίνουν διακρατικές συμφωνίες ώστε ο χρόνος ασφάλισης στη χώρα να λαμβάνεται υπόψη στις χώρες προέλευσης τους για θεμελίωση ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και παροχών. Και όλοι μαζί, έλληνες και ξένοι εργάτες, να παλέψουμε για 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, σύνταξη στα 55, κατώτερο μεροκάματο 60 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία».

Με το παραπάνω πλαίσιο, σε περιοδεία του Συνδικάτου, το μέλος της Ομοσπονδίας των Οικοδόμων και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας, καλούσε σε κοινό αγώνα τους ξένους εργάτες. Εγινε αρκετή συζήτηση με οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι εστίαζαν το ενδιαφέρον τους σε ερωτήσεις για τα ένσημα, τα μεροκάματα, το ωράριο, τις κάρτες τους. Εκφράσανε την αγανάκτησή τους και τον πόνο τους για τη βάναυση εκμετάλλευση, την τρομοκρατία και την ταλαιπωρία που βιώνουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση για οργάνωση και πάλη μέσα από το Συνδικάτο σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ