Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να ανακληθεί η αντιδημοκρατική εγκύκλιος

Την ανάκληση της αντιδημοκρατικής εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που εξαιρεί τους ειδικευόμενους από τις εκλογές στα νοσοκομεία για την ανάδειξη εκπροσώπου των γιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο, ζητάει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι με την εγκύκλιο οι ειδικευόμενοι γιατροί, που ζουν μέσα στο νοσοκομείο διπλάσιες ώρες απ' όλους τους άλλους εργαζόμενους, είναι συγχρόνως και οι μόνοι εξ αυτών που δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. «Πρέπει να γίνει κατανοητό απ' όλους ότι οι ειδικευόμενοι αποτελούν ζωτικό κομμάτι των νοσοκομειακών γιατρών, με προβλήματα μάλιστα συχνά μεγαλύτερα των άλλων εργαζομένων», τονίζει η ΕΙΝΑΠ και ζητάει τη λύση του προβλήματος, που παρουσιάζεται μάλιστα για πρώτη φορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κυκλοφόρησε και ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη Δημόσια Υγεία. Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την καθιέρωση ειδίκευσης στον ιδιωτικό τομέα, το μέτρο της ενοικίασης κλινών σε ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κ.ά., αλλά επί της ουσίας αποδέχεται την πολιτική και τη φιλοσοφία της λεγόμενης ανταγωνιστικότητας του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα, άρα και την επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ