Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
6 ΙΟΥΛΗ
Μαζί με τους εργαζόμενους

Κοινή σύσκεψη επαγγελματιών και εργαζομένων αύριο, Τετάρτη, στα γραφεία της ΟΒΣΑ

Με αποφασιστικότητα ετοιμάζονται οι ΕΒΕ της Αθήνας να απαντήσουν στην κυβερνητική πρόκληση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας που πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα μπροστά και στην αδράνεια που επιλέγουν οι ηγεσίες σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, έχει ήδη αποφασίσει κλείσιμο των καταστημάτων στις 6 του Ιούλη και συντονισμό δράσης με τους εργαζόμενους. Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης, η ΟΒΣΑ συγκαλεί κοινή σύσκεψη επαγγελματιών και εργαζομένων αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της, (Πατούσα 3, 6ος όροφος).

«Η κυβέρνηση ικανοποιώντας τα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο απελευθερώνει πλήρως το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που αφανίζει τα μικρά μαγαζιά και αυξάνει τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων», τονίζει στην πρόσκλησή της η Ομοσπονδία και προσθέτει: «Η Ομοσπονδία μας, όπως και τα σωματεία των επαγγελματιών και των εργαζομένων, με κινητοποιήσεις και διαβήματα, εξέφρασαν την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή τους με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση όμως δεσμευμένη απέναντι στα πολυκαταστήματα, αγνόησε τα συμφέροντα των επαγγελματιών και εργαζομένων, υποτίμησε τα σωματεία και τις αντιδράσεις τους».

Εξάλλου, συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 6 του Ιούλη με κλείσιμο των καταστημάτων αποφάσισε και το Συντονιστικό Εμπορικών Συλλόγων και ΕΒΕ Αγ. Αναργύρων, Α. Λιοσίων, Αχαρνών, Ιλίου, Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου. Εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το Συντονιστικό επισημαίνει ότι ο κλάδος απειλείται με οικονομική εξόντωση και ότι η ρύθμιση προωθείται κατ' επιταγή των πολυεθνικών. Τονίζει ότι τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου (ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ) «δεν ανταποκρίνονται στις διαθέσεις των μελών, εμπόρων και βιοτεχνών και καλούμε να ευθυγραμμιστούν με τις αγωνιστικές μας διαθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ