Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Σε θέση μάχης για την επιτυχία της

Για αύριο, Τετάρτη 29 του Ιούνη, το προσκλητήριο. Στις 10 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης που οργανώνει η Συντονιστική Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα στην Αθήνα

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ
Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ
Σε θέση μάχης βρίσκονται οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αύριο, Τετάρτη 29 του Ιούνη. Ταυτόχρονα, δίνουν τη μάχη και για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων - Επιτροπών Αγώνα και Συνδικαλιστών στους ΟΤΑ Αθήνας, αύριο, στις 10 το πρωί στην πλατεία Βάθης.

Για να διεκδικήσουν αποφασιστικά την ικανοποίηση των αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Για: Βαρέα και Ανθυγιεινά στους ΟΤΑ με μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, 50 για τις γυναίκες, 55 για τους άνδρες. Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και όλων των αντεργατικών μορφών εργασίας. Αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες με 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό. 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο. 30ωρο, 6ωρο, 5ήμερο για τα ΒΑΕ.

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή στους ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία αναμονή, «να μη χαθεί ούτε λεπτό. Με όλες μας τις δυνάμεις να δυναμώσουμε την οργάνωση της εργατικής τάξης, να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των δυνάμεων του κεφαλαίου».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως υπογραμμίζει, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, κλιμακώνει την επίθεσή της και δίχως να αφήνει τίποτα απ' έξω επικεντρώνεται στους άξονες: «Ιδιωτικοποιήσεις, Κοινωνική Ασφάλιση, αποχαρακτηρισμός ΒΑΕ, εργασιακές σχέσεις, σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας, άρση της μονιμότητας, σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, Υγεία, Παιδεία, κοινωνικά δικαιώματα, λιτότητα και ακρίβεια, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κλπ.».

Σύμμαχό της η κυβέρνηση, καταγγέλλει η Συντονιστική, έχει το ΠΑΣΟΚ, «η δημαγωγία του δεν πρέπει, δεν μπορεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους. Στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές και πιέζει να εφαρμοστούν πιο γρήγορα, κάνοντας τα πάντα για να συναινέσουν οι εργαζόμενοι, να παραδοθούν στις ορέξεις του κεφαλαίου».

Και συνεχίζει: «Οι δυνάμεις της συναίνεσης στο συνδικαλιστικό κίνημα, σημειώνει, ζητάνε την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων του ΠΑΣΟΚ (π.χ. νόμο Ρέππα) και συνειδητά επιδιώκουν τον εκφυλισμό των κινητοποιήσεων».

Τέλος, η Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους: «Να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας του κλάδου στις 29 του Ιούνη. Στο χέρι το δικό μας είναι να φέρουμε τις κινητοποιήσεις στα μέτρα των πραγματικών γνήσιων αναγκών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ