Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Νέα 48ωρη απεργία

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην «Απεργιακή Επιτροπή»

Eurokinissi

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην «Απεργιακή Επιτροπή»
Στην πρώτη γραμμή του πολυήμερου αγώνα που δίνουν οι τραπεζοϋπάλληλοι βρέθηκαν και χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που συσπειρώνονται στην Απεργιακή Επιτροπή Τραπεζοϋπαλλήλων, δίνοντας αγωνιστικό τόνο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε μπροστά από το κεντρικό κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας.

Η Απεργιακή Επιτροπή Τραπεζοϋπαλλήλων απαίτησε δυναμικά την απόσυρση της κυβερνητικής τροπολογίας για το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, ενιαίο κλαδικό ταμείο κύριας ασφάλισης και ενιαίο επικουρικό, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να μην ενταχθούν τα ειδικά ταμεία στο ΙΚΑ, να μην ανατραπούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα επικουρικά ταμεία, σταθερή και μόνιμη εργασία κ.ά. Νωρίτερα η Απεργιακή Επιτροπή, όπως και τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποίησε περιφρούρηση στο κατάστημα της Γιούρομπανκ στην Πανεπιστημίου.

Κόντρα στη λογική της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΟΤΟΕ, οι δυνάμεις της Απεργιακής Επιτροπής καλούν τους τραπεζοϋπαλλήλους να συνεχίσουν τον αγώνα τους με βάση το αγωνιστικό πλαίσιο που προβάλλει, σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του τραπεζικού κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) προκήρυξε χτες νέα απεργία για την Τετάρτη και Πέμπτη, όμως το βασικό της πλαίσιο διεκδίκησης παραμένει η εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα, πάνω στον οποίο πατάει σήμερα η κυβέρνηση για να πετσοκόψει τους τραπεζοϋπαλλήλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ