Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Το «αποψίλωσαν» κι απ' τη μοναδική φαρμακοποιό!

Αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νεάπολης, το οποίο λειτουργεί οριακά, μικρογραφία των νοσοκομείων της Κρήτης συνολικά.

Η διακοπή λειτουργίας του φαρμακευτικού τμήματος του νοσοκομείου, λόγω απόσπασης της μοναδικής φαρμακοποιού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων. Το Σωματείο Εργαζομένων σημειώνει ότι τα προβλήματα είναι πολλά, με ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το κλείσιμο του φαρμακευτικού τμήματος φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού πλέον δε θα μπορούν καν να χορηγούν φαρμακευτική αγωγή στους ασθενείς. Γεγονός που, όπως σημειώνει και το Σωματείο Εργαζομένων, οδηγεί στο ουσιαστικό κλείσιμο του νοσοκομείου.

Την τραγική αυτή εικόνα κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι σε κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής τον Στέφανο Λουκά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που περιόδευσε στο Νοσοκομείο Νεάπολης, την περασμένη Κυριακή.

Ο Στέφανος Λουκάς στη συζήτηση που αναπτύχθηκε με τους εργαζόμενους τόνισε, ότι τα μέτρα αυτά και οι αποφάσεις που παίρνονται είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής η οποία ασκείται στο χώρο της Υγείας, τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και αυτές του ΠΑΣΟΚ, που άνοιξαν το δρόμο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το κλείσιμο του φαρμακευτικού τμήματος αποτελεί επιλογή στα πλαίσια της μείωσης του κόστους φαρμάκων και της συγχώνευσης των φαρμακείων των νοσοκομείων. Βασική επιδίωξή τους, όπως τόνισε, είναι να ανοίξει ο δρόμος για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας και Πρόνοιας. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ακολούθως το στέλεχος του Κόμματος τόνισε ότι τα προβλήματα είναι ενιαία και θα υπάρχουν μπροστά μας στο βαθμό που δεν αντιμετωπίζονται ενιαία, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι πρέπει συνολικά οι εργαζόμενοι να παλέψουν για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, μέσα από μιαν άλλη πολιτική.

«Χρειάζεται μέσα από την πείρα μας οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τα κόμματα που υπηρετούν την εφαρμοζόμενη πολιτική. Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, αναπτύσσοντας ένα κίνημα τέτοιο που θα διεκδικεί και θα παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και υπηρεσίες καθώς και κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας και Πρόνοιας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ