Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ»
Σύλληψη εργάτριας δύο χρόνια μετά από ερήμην καταδίκη της

Και πέντε χρόνια μετά από απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία πρωτοστάτησε, ενοχλώντας το αφεντικό της

Η φάμπρικα διώξεων, «στημένων» δικών και συλλήψεων σε βάρος αγωνιστών συνδικαλιστών με χαλκευμένες από την εργοδοσία κατηγορίες, καλά κρατεί στα δικαστήρια του Πειραιά! Σειρά αυτή τη φορά να πέσει στην απόχη των διωκτικών και δικαστικών αρχών της Ακτής Μιαούλη, είχε η εργαζόμενη Κατερίνα Κοκώνη. Η εργαζόμενη καταδικάστηκε, και μάλιστα ερήμην της, πριν από τρία χρόνια από το Πλημμελειοδικείο Πειραιά, επειδή πρωτοστάτησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν γίνει στο χώρο δουλιάς της πριν 5 χρόνια, δηλαδή το 2000! Το δικαστήριο την καταδίκασε με εξόφθαλμη υπόδειξη του εργοδότη της και την περασμένη Πέμπτη, δηλαδή 2 χρόνια μετά την καταδίκη και πέντε χρόνια μετά τις κινητοποιήσεις, τη συνέλαβαν και την έβαλαν στη «στενή» σαν κοινή εγκληματία!

Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Κοκώνη, μητέρα δύο παιδιών, πριν πέντε χρόνια, εργαζόταν ως καθαρίστρια, μέσω του εργολάβου Ι. Βαμβούκη, στα Village Centers. To Δεκέμβρη του 2000, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, επειδή ο εργολάβος, παραβιάζοντας τη συλλογική σύμβαση εργασίας δεν τους κατέβαλλε Κυριακές, υπερωρίες και αργίες.

Ο εργοδότης, προκειμένου να κάμψει τις κινητοποιήσεις και την αντίσταση των εργαζομένων στην αντεργατική του συμπεριφορά, προχώρησε σε τραμπουκισμούς και απειλές σε βάρος των εργαζομένων. Για παράδειγμα, τη συγκεκριμένη εργαζόμενη την έβαλε σε ένα δωμάτιο και έφτασε στο σημείο να απειλήσει ακόμα και τη ζωή των παιδιών της! Στη συνέχεια, ο εργοδότης, όπως αποδείχτηκε αργότερα, κατέθεσε μήνυση εναντίον της για ...εξύβριση! Η εργαζόμενη δεν έλαβε ποτέ γνώση για τη μήνυση και ούτε καν κλήση για τη δίκη. Ετσι, το δικαστήριο έγινε ερήμην της στις 9 Ιούνη 2003 και καταδικάστηκε σε είκοσι μέρες φυλακή.

Την προηγούμενη Πέμπτη, 23 Ιούνη, το απόγευμα, δύο χρόνια μετά την ερήμην καταδίκη της, κατέφτασαν στο σπίτι της στον Πειραιά τρεις αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, τη συνέλαβαν και την οδήγησαν στο Αυτόφωρο. Αφέθηκε ελεύθερη την επόμενη μέρα και αφού πλήρωσε 202 ευρώ. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, ήθελαν να την κρατήσουν στο Τμήμα του Κορυδαλλού μαζί με κρατούμενους του κοινού Ποινικού Δικαίου. Ομως τη μετέφεραν στο Μεταγωγών μόνο μετά από έντονο αίτημα δικό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργαζόμενη, ενώ δεν έλαβε ποτέ γνώση για τη μήνυση του εργοδότη της, ούτε κλήτευση για το δικαστήριο, η αστυνομία, όπως ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής της, γνώριζε όλες τις διευθύνσεις των σπιτιών που είχε αλλάξει από το 2000 μέχρι και τη διεύθυνση ενός θείου της! Ακόμα ότι η Κ. Κοκώνη καταδικάστηκε χωρίς να της επιδοθεί κλήτευση, σε αντίθεση με τον εφοπλιστή Αντ. Ηλιόπουλο πλοιοκτήτη του φορτηγού πλοίου «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» (τον Σεπτέμβρη του 1994 βούλιαξε στον Ατλαντικό αύτανδρο με πλήρωμα 24 ναυτεργάτες), που απαλλάχτηκε λόγω προβλήματος στην κλήτευση!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η βιομηχανία διώξεων στη Ζώνη(2013-12-06 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!(2013-11-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2013-05-28 00:00:00.0)
Σκληρή καταστολή του απεργιακού αγώνα(2011-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ