Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η «πειθώ» του συμβιβασμού

Με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της «Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΑΣΚ) έγινε αναστολή προχτές τη νύχτα της απεργίας που είχε προκηρύξει για χτες και σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΕ) στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που «πείστηκαν» από τις ανύπαρκτες δεσμεύσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Κ. Καϊσερλή, μετά από συνάντηση που είχε μαζί του η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ εργαζομένων στους ΟΤΑ επισημαίνει πως παρά τη μη επίλυση των προβλημάτων «για άλλη μια φορά, την ώρα που οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ετοιμάζονταν μαχητικά να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, δίνοντας την απάντηση σε κυβέρνηση και ΚΕΔΚΕ, για τον εμπαιγμό τους, με βάση την ασκούμενη αντεργατική πολιτική, αποκλιμάκωσαν τον αγώνα και ανέστειλαν με ευθύνη τους στην ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου».

Και καταλήγει πως ο «συμβιβασμένος - συναινετικός και ουσιαστικά κυβερνητικός συνδικαλισμός, συμβάλλει με τον τρόπο και την πολιτική του στην ακόμη περισσότερη αναξιοπιστία των συνδικαλιστικών οργάνων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα μάτια όλων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ