Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ - 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ
«Πανεπιστημονική»: ψήφος ενάντια στη συντηρητική επίθεση

Ανοιχτή επιστολή στους εργαζόμενους μηχανικούς

Με το κρίσιμο δίλημμα «Αντίσταση ή υποταγή στη συντηρητικήεπίθεση;», η «Δημοκρατική ΠανεπιστημονικήΚίνηση Μηχανικών», απευθύνει ανοιχτή επιστολή σε όλους τους μηχανικούς, καλώντας τους να την υπερψηφίσουν στις εκλογές του ΤΕΕ που θα γίνουν στις 26 του Νοέμβρη.

Η υποταγή - αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή - είναι η επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων και των συνδικαλιστικών τους εκφράσεων, μεταξύ αυτών και των μηχανικών. Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προωθούν τη συντηρητική επίθεση. Αλλά και μια σειρά άλλες δυνάμεις «ανεξάρτητες», τοπικιστικές, συντεχνιακές (π.χ., ΕΛΕΜ, μηχανικοί της Εκπαίδευσης κλπ.), πέρα από τις όποιες καλές προθέσεις ορισμένων, δε συγκροτούν αξιόπιστο πόλο αντίστασης. Αυτό φάνηκε και από την πείρα από την παρουσία τους στα διάφορα όργανα του χώρου (ΤΕΕ, Σύλλογοι κλπ.).

«Η αντίσταση, είναι η επιλογή της Πανεπιστημονικής. Μπορείκαι επιβάλλεται να γίνει και δική σου επιλογή», υπογραμμίζει στην ανοιχτή επιστολή της η παράταξη και συνεχίζει: «Τα περιθώρια για άλλες υποχωρήσεις έχουν στενέψει. Τη στιγμή που η επίθεση στα δικαιώματά μας οξύνεται, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από αυτή της ενότητας και του αγώνα! Η Πανεπιστημονική σε καλεί σε συμπόρευση μαζί της για:

  • Υπεράσπιση και Διεύρυνση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
  • Προστασία των μικροεπαγγελματιών από τη μονοπωλιακή ασυδοσία στον τομέα των τεχνικών έργων.
  • Αγωνιστική προβολή μιας άλλης λογικής για την ανάπτυξη, με στόχο την ολόπλευρη κάλυψη των αναγκών του εργαζόμενου ανθρώπου κι όχι το καπιταλιστικό κέρδος, στην προοπτική της Λαϊκής Οικονομίας».

Καταλήγοντας η «Πανεπιστημονική» επισημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα αγωνίστηκε με συνέπεια για τις παραπάνω θέσεις, δεν υποτάχθηκε μοιρολατρικά στο σημερινό αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων και το ίδιο θα κάνει και από την επομένη των εκλογών. Τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση της «Πανεπιστημονικής» θα είναι ισχυρό βήμα στην ανάπτυξη της διεκδικητικής πάλης των μισθωτών και μικροεπαγγελματιών μηχανικών και στήριγμα στους αγώνες τους, τους καλεί να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο μάχης και αγώνα της «Πανεπιστημονικής» ενάντια στις «Σειρήνες» της υποταγής, της συναίνεσης και της αποχής.

Ολομέλεια

Η Πανεπιστημονική Μηχανικών καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε Ολομέλεια με θέμα το συντονισμό δράσης για τις εκλογές στο ΤΕΕ. Η Ολομέλεια θα γίνει τη Δευτέρα 13 του Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην Αίθουσα Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Καραγ. Σερβίας 4, 5ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ