Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Οργιο τρομοκρατίας από τους ξενοδόχους

Με απειλές, εκβιασμούς και τραμπουκισμούς προσπαθούν να κάμψουν τους αγώνες των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ. προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΉ» διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από την περσινή σεζόν και την επαναπρόσληψη προσωπικού, καθώς 50 περίπου συνάδελφοί τους οι οποίοι την προηγούμενη περίοδο εργάζονταν στο ξενοδοχείο δεν έχουν προσληφθεί με αποτέλεσμα και την εντατικοποίησή της εργασίας. Οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το ταξικό τους σωματείο έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης με επιτυχία, παρά τις μεθοδεύσεις και τις προσπάθειες των υποτακτικών της εργοδοσίας να αποτρέψουν με κάθε μέσο και τρόπο την κινητοποίησή τους.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων «περιλάμβανε» τηλεφωνήματα σε εργαζόμενους από την εργοδοσία, κλήση της αστυνομίας με τη γνωστή δικαιολογία παρακώλυσης της κυκλοφορίας και προτροπή να υποβάλει μηνύσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, χωρίς βέβαια να γίνει κάτι τέτοιο. Ενώ ένα από τα πρωτοπαλίκαρα της εργοδοσίας δε δίστασε να γκαζώσει με αυτοκίνητο πάνω σε συνδικαλιστές του ταξικού σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων και να τους παρασύρει χωρίς ευτυχώς να τους τραυματίσει.

Οι παραπάνω προσπάθειες δεν πτόησαν τους εργαζόμενους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έδωσε δυναμική απάντηση στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία με συμπαραστάτη και οργανωτή το ταξικό τους σωματείο, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Πραγματοποίησαν μαχητική πορεία, η οποία κατέληξε μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου και διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν, να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, μετά και τη «δέσμευση» της εργοδοσίας ότι θα προχωρήσει σε καταβολή των περυσινών δεδουλευμένων στο τέλος Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ