Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σεναριογραφικό σεμινάριο

Στη Νίσυρο, για τρίτη χρονιά, από 2 - 8 Ιουλίου, διοργανώθηκε το εργαστήρι σεναρίων από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, με στόχο την παροχή ποιοτικής κατάρτισης και εκπαίδευσης πάνω σε προβληματικούς τομείς του ελληνικού κινηματογράφου, όπως είναι και το σενάριο.

Το εργαστήρι χρηματοδοτείται από το κοινοτικό πρόγραμμα MEDIA II Training και εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο δράσης με την επωνυμία «MFI Script Workshops», στο οποίο περιλαμβάνονται δύο εργαστήρια, ετησίως. Αφορά επαγγελματίες του χώρου και συνδυάζει τη θεωρητική κατάρτιση και την εργαστηριακή πρακτική.

Συνδιοργανωτές του εργαστηρίου είναι η ΕΤ-1, η Κρατική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Μονάχου και η εταιρία παραγωγής Strada. Με το Ινστιτούτο συνεργάζονται και άλλοι φορείς, όπως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Σωματείο Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων, αλλά και ξένοι φορείς και ιδρύματα.

Το εργαστήρι του Ιουλίου θα γίνεται στα αγγλικά και οι μισές θέσεις θα διατεθούν σε συμμετέχοντες από άλλες χώρες της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ