Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική, χορός, θέατρο

Με τον Δ. Σγούρο ανοίγει η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης»
Με τον Δ. Σγούρο ανοίγει η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης»
Με έμφαση στην προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, ξεκινά αύριο, στη Σάμο, το 4ο Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης». Ενας διεθνής πολιτιστικός θεσμός, που κεντρίζει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων Ελλήνων και ξένων φιλότεχνων, με τη συμμετοχή στο πρόγραμμά του σημαντικών καλλιτεχνών. Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ είναι η διεθνούς φήμης πιανίστα Ελενα Μουζάλα και πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, η Χαρά Καλομοίρη.

Η εναρκτήρια συναυλία θα δοθεί αύριο (9 μ.μ.) στο Θέατρο Πυθαγορείου, με σολίστ πιάνου τον Δημήτρη Σγούρο. Συμμετέχει η Ορχήστρα Νέων της Ρηνανίας. Θα διευθύνει ο Κλάους Αρπ. Το φετινό πρόγραμμα, που θα διαρκέσει έως τις 18 Αυγούστου, περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και ελαφράς μουσικής με την παρουσία καθιερωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Καναδά και τη Γερμανία: Alain Lefevre, Nadia Weinberg, Ελενα Μουζάλα, Διονύσης Μαλλούχος, Θεόδωρος Κερκέζος, Νίνα Καλούτσα, Νίκος Πίττας, Νότης Μαυρουδής, Διονύσης Σαββόπουλος, Μάριος Τόκας κ.ά. Παράλληλα με τις μουσικές βραδιές, θα πραγματοποιηθούν και διεθνή σεμινάρια μουσικής, καθώς και έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του διάσημου μαέστρου Δημήτρη Μητρόπουλου.

  • Με συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Ενετικό Κάστρο Αντιρρίου, ξεκινά την Παρασκευή, το Φεστιβάλ Ζεύξεια 2000, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αντιρρίου. Ακολουθεί (14/7) συναυλία παραδοσιακής μουσικής από όλη την Ελλάδα, σε αυθεντικές εκτελέσεις από κορυφαίους οργανοπαίκτες. Η επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του μουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα. Στο Ενετικό Κάστρο, στις 15/7 θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Νεολαίας, με συναυλία ροκ συγκροτημάτων. Στις 21/7, στον ίδιο χώρο, το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου θα παρουσιάσει «Το Μελτεμάκι». Στο Αρχαίο Θέατρο Μακρύνειας, στις 22/7 θα φιλοξενηθεί «Ο κήπος των Ονείρων». Μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με μελοποιημένα έργα των: Λόρκα και Οδ. Ελύτη από τη μεικτή χορωδία και τη θεατρική ομάδα Ναυπάκτου. Στον ίδιο χώρο, στις 23/7, θα πραγματοποιηθεί βραδιά τζαζ και έθνικ μουσικής. Το φεστιβάλ θα κλείσει στις 26 Αυγούστου στο Ενετικό Κάστρο Αντιρρίου, με παραδοσιακούς χορούς από τον κόσμο. Στο χώρο του Κάστρου θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής του Θωμά Κουτσομπίνα, ενώ η Αννα Βάσιτς Αγγελοπούλου θα πραγματοποιήσει εικαστική παρέμβαση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ