Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Μεσόγειος της ποίησης

Ο Κωστής Μοσκώφ
Ο Κωστής Μοσκώφ
Στη μνήμη του Κωστή Μοσκώφ και του Γιώργου Σεφέρη είναι αφιερωμένο το φετινό, 4ο Συμπόσιο Μεσογειακής Ποίησης που θα διεξαχθεί από τις 13 μέχρι τις 16 Ιουλίου στην Καβάλα.

Το Συμπόσιο, που κλείνει οχτώ χρόνια ζωής, διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στην Καβάλα από το Μορφωτικό Τμήμα της τοπικής Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ, του ΥΠΕΞ, της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σκοπός του Συμποσίου είναι η συνάντηση αναγνωρισμένων ποιητών από όλες τις χώρες της Μεσογείου και μέσω αναγνώσεων ποίησης και εισηγήσεων να προσφέρει ένα «πανόραμα» γνωριμίας με τη σύγχρονη, μεσογειακή, ποιητική δημιουργία. Στο πλαίσιο του Συμποσίου δίνονται μεγάλες συναυλίες.

Φέτος θα μιλήσουν οι Γιάννης Δάλλας, Σούμπχι Χαντίντι, Γιάννης Υφαντής, Γιώργος Φρέρης, Πρόδρομος Μόρκογλου, Μάκης Τρικούκης, Γιώργος Χουρμουζιάδης και Σαμουήλ Μπισάρα.

Σημειώνουμε ότι ο Κωστής Μοσκώφ στήριξε από την αρχή του το Συμπόσιο αυτό, σαν βασικός σύμβουλος προγράμματος, ενώ το αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη αφορά και εντάσσεται στο πλαίσιο του γιορτασμού για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ