Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνο-τουρκικό «πρόσωπο με πρόσωπο»

Δέκα επτά καλλιτέχνες από την Ελλάδα, μαζί με αντίστοιχο αριθμό Τούρκων καλλιτεχνών, θα πάρουν μέρος, για μία φορά ακόμη, στην έκθεση «Πρόσωπο με Πρόσωπο», που θα γίνει από 7 - 20 Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη. Οι εκδηλώσεις αυτές, που διοργανώνονται από το 1997, από την «Ομάδα Πρωτοβουλίας Τούρκων Καλλιτεχνών για τη συνεργασία Καλλιτεχνών από Τουρκία και Ελλάδα» και το «Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας», έχουν γίνει πλέον θεσμός και υλοποιείται κάθε χρόνο, εναλλάξ στις δύο χώρες.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εκθέσεων, γίνονται συναντήσεις και ομιλίες που δίνουν τη δυνατότητα ανταλλαγής, εκτός των πολιτιστικών προϊόντων και εικαστικών απόψεων, όπως διαμορφώνονται στις δύο όχθες του Αιγαίου. Μέσα από την Τέχνη εκφράζεται, με έναν ακόμη τρόπο, η πρόθεση και η διάθεση των δύο λαών για τη σύσφιξη φιλικών δεσμών και αλληλεγγύης τους, πέρα από κάθε πολιτική σκοπιμότητα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Ελληνες καλλιτέχνες: Μαρία Αναστασίου, Ελένη Δερβίσογλου, Ράνια Καπελιάρη, Πέτρος Καρυστινός, Κλαίρη Κορέλη, Εύα Μελά, Λιάνα Μελισσαράτου, Γιώργος Πάλλης, Αμαλία Πετσάλη, Κωνσταντίνος Ράμμος, Μάγδα Σιαμκούρη, Ηρώ Σιδέρη, Μαρία Σταμάτη, Κασσιανή Τσακιρίδη, Εφη Φουρίκη, Βασιλική Χριστούλη και Αγγελική Χρυσοβιτσάνου. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι, με θέμα: «Ζητήματα ανάπτυξης τέχνης και πολιτισμού στις δύο χώρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ