Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΛΙΖ ΦΡΙΝΤΛΑΝΤΕΡ
Νιώστε το ρυθμό

Αν είσαι έξυπνος, πονηρός καλύτερα, χολιγουντιανός παραγωγός, παίρνεις έναν πολύ όμορφο άντρα, όχι κατ' ανάγκη και ταλαντούχο, μετά μια ακόμα πιο όμορφη γυναίκα, το ταλέντο και εδώ δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, στη συνέχεια μια ομάδα άτακτων παιδιών, παιδιών της μειονότητας και της φτώχειας, βρίσκεις μια πολυτελή σάλα χορού και, τέλος, «γράφεις» και μια «αληθινή ανθρώπινη ιστορία». Ολα αυτά τα υλικά τα βάζεις στο μίξερ και τα κάνεις νιανιά. Δηλαδή, ταινία! Ταινία εμπορική, για να τα οικονομήσεις!..

Και ωστόσο, το «Νιώστε το Ρυθμό», θα μπορούσε... Θα μπορούσε, αν βέβαια, ξεκινούσε από άλλη αφετηρία. Αν ο παραγωγός, και η σκηνοθέτης κυρίως, δεν ήταν «πονηροί», αλλά καλλιτέχνες και άνθρωποι καλών προθέσεων. Σε αυτήν την περίπτωση, θα φτιάχνανε, τουλάχιστον, μια ταινία ισάξια των καλών προθέσεων του Πιερ Ντουλέιν, του αληθινού ήρωα που υποδύεται ο Αντόνιο Μπαντέρας.

Ο Πιερ Ντουλέιν, ένας Αμερικανός χορευτής και χορογράφος, ύστερα από ένα «άτυχο οικογενειακό περιστατικό», αποφασίζει να διδάξει, εθελοντικά, χορό σε άτακτους μαθητές ενός δημοτικού σχολείου, οι οποίοι έχουν τιμωρηθεί με απογευματινή παραμονή στο σχολείο τους. Σε κάποιο διάστημα αποκαλύπτεται ο ευεργετικός ρόλος της μουσικής, του χορού, αλλά και της ανθρώπινης επικοινωνίας. Η προσπάθεια του Πιερ Ντουλέιν βρήκε και άλλους μιμητές. Πολλά σχολεία, πια, της Αμερικής, χρησιμοποιούν αυτή τη «μέθοδο», για να επανεντάξουν στο σχολείο και την κοινωνία τους «άτακτους» μαθητές!

Αυτήν την αληθινή, και ενδιαφέρουσα, ιστορία, οι δημιουργοί της ταινίας την έκαναν «άρλεκιν». Μεγάλωσαν τα παιδιά, για να υπάρχει έρωτας και συγκρούσεις, ομόρφυναν τον πραγματικό χορευτή, και τον άδειασαν από περιεχόμενο, έριξαν και δυο - τρεις χαζοκαταγγελίες, για την «άδικη ζωή», και άνοιξαν τα ταμεία. Στο χέρι μας είναι να τους αφήσουμε να βλέπουν μόνοι τους το έργο τους!

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Ρομπ Μπράουν, Για Για Ντακόστα, Ντάντε Μπάσκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ