Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν Υγεία

Να ενισχύσουν τη «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΕΑΣ) για να δυναμώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας δημόσια, δωρεάν Υγεία, κάλεσαν τους Λαρισαίους εκπρόσωποι της παράταξης, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασαν τις προτάσεις της για την Υγεία. Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΝΕΑΣ - ο υποψήφιος νομάρχης Μπ. Μπακούλας, ο Χρ. Χαλκιάς, νομαρχιακός σύμβουλος, και οι Αγγ. Σίμος και Χ. Αρχοντής - «η πολιτική Υγείας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν τόσο η παράταξη του σημερινού νομάρχη, Λ. Κατσαρού, όσο και η παράταξη της Ευ. Λιακούλη, είναι συγκεκριμένη και έχει τα γνωστά "ανθυγιεινά" αποτελέσματα, τα οποία πληρώνουμε όλοι».

Αναλύοντας τις θέσεις της ΝΕΑΣ ο Χρ. Χαλκιάς υπογράμμισε ότι η υλοποίησή τους είναι υπόθεση όλων των κατοίκων της Λάρισας. «Προειδοποιούμε τα λαϊκά στρώματα - σημείωσε - ότι η κατάσταση θα χειροτερεύει όσο θα συνεχίζεται η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, που στον τομέα της Υγείας εκφράζεται με την ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας».

Ειδικά για το Νομό Λάρισας, ανέφερε ότι για την άσχημη κατάσταση στον τομέα της Υγείας ευθύνη έχουν τόσο η σημερινή νομαρχιακή αρχή, όσο και η προηγούμενη, καθώς δεν ανέδειξαν τα πραγματικά προβλήματα, ανέχθηκαν την άσχημη κατάσταση και δε διεκδίκησαν με τους κατοίκους και τους φορείς συγκεκριμένα αιτήματα, έστω για τη βελτίωση της κατάστασης.

Και καταλήγοντας επισήμανε: «Με βάση τις προτάσεις μας για την Υγεία και γενικότερα τα ζητήματα του νομού, μπορούμε να συσπειρώσουμε τις κοινωνικές δυνάμεις και να διεκδικήσουμε βελτίωση της κατάστασης. Μέσα από τον κοινό αγώνα πρέπει να πείθουμε ότι η άσχημη κατάσταση στην Υγεία οφείλεται στην πολιτική των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και η ρήξη μ' αυτή την πολιτική μπορεί να διασφαλίσει ουσιαστική βελτίωση για το λαό και στον τομέα της Υγείας».

  • Κλιμάκιο της ΝΕΑΣ, με επικεφαλής τον Μπ. Μπακούλα, περιόδευσε στα χωριά Δένδρα και Πλατανούλια Τυρνάβου, όπου μεγάλες εκτάσεις αγροτικών καλλιεργειών καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη χαλαζόπτωση. Οπως κατήγγειλε ο Μπ. Μπακούλας, για την ανυπαρξία συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που με τη συναίνεση της νυν και πρώην νομαρχιακής αρχής ιδιωτικοποίησαν και απαξίωσαν τομείς ευθύνης του ΕΛΓΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ