Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χρειάζεται πολύ διάβασμα ακόμη...

Γρηγοριάδης Κώστας

Προφανώς και παρότι ακόμη και στον καιρό της χουντικής επταετίας ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος διάβαζε, δεν έχει μάθει ότι οι ιδεολογίες του ναζισμού και του κομμουνισμού όχι μόνο δεν έχουν τίποτε το κοινό, αλλά και είναι ριζικά αντίθετες. Χτες, λοιπόν, τις τσουβάλιασε και συμπλήρωσε ότι όπου έγιναν κυρίαρχες, οδήγησαν στη φυσική και πνευματική εξουθένωση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Θα προτείναμε στον κ. Χριστόδουλο να συμπληρώσει τις γνώσεις του με ορισμένα γνωστά σε όλους και πολύ απλά ιστορικά στοιχεία. Π.χ., σε ποια κατάσταση βρίσκονταν οι Ρώσοι τον καιρό του τσάρου, πού έφτασαν τον καιρό της Σοβιετικής Ενωσης και πού βρίσκονται σήμερα. `Η, ποιες ήταν οι σχέσεις του Χίτλερ και του Μουσολίνι με την ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας και ποια στάση κράτησε η ηγεσία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στον καιρό της φασιστικής κατοχής στην Ελλάδα και ποια οι κομμουνιστές. Για να μην αναφερθούμε στα εκατομμύρια των κομμουνιστών, που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμη, στους αγώνες κατά του φασισμού και στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Αν όλ' αυτά είναι δύσκολα ή πολλά, ας ακούσει τουλάχιστον αυτό, που κάθε καλόπιστος άνθρωπος -ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και θρησκευτικής πίστης - παραδέχεται σήμερα: Μόνο καλό δεν έφερε στους λαούς όλου του κόσμου η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και οι ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ